A szép női test mindenki számára mást jelent, de sajnos egyre több ember köti össze a fiatalsággal. Pedig a vonzó megjelenés és a formás alak nem a kor függvénye, bármely életszakaszban lehetnek feltűnően csinosak a nők. Az alábbi hölgyek 60 felett is gyönyörűek, csak ámulunk, milyen jól néznek ki fürdőruhában!

hirdetés

A testközpontúság, a külsőségek felértékelése, és a fiatalság kultusza szinte naponta tetten érhető a modern társadalomban. Bár a divat világában már elindult egyfajta pozitív változás, az élet számos területén az idősebb nők nincsenek szem előtt, ami alapján bárki úgy érezheti, nem felel meg az elvárásoknak.

Az előnyös külső és belső tulajdonságok többségét sokan a fiatalsággal azonosítják, például, ha valaki azt mondja, szexi, nem egy idősebb nőre fognak asszociálni az emberek. Pedig nem csak a fiatalok lehetnek vonzóak.

Nem a plasztikán múlik!

A szépség múlandó – így tartja a mondás, és elég gyakran alkalmazzuk. Vajon mégis, mennyi igazság van benne? Az öregedés egy utazás, amely során megváltozik az arc, a test formája, és átalakulnak a vonások, de sehol sincs kőbe vésve, hogy mindez csak pusztító mértékkel következhet be.

 

Ez a folyamat lehet gyors vagy lassú, és a fiatalságmegőrzés kapcsán már jól tudjuk, hogy bizonyos szintig befolyásolhatjuk az ütemét. Az évekig tartó Photoshop-láz miatt sajnos kissé megfeledkeztünk arról, hogy az öregedés abszolút természetes, amit lehet lassítani vagy szépíteni, de megkerülni, kicselezni lehetetlen.

Ám a szépség olyasvalami, ami ennek a folyamatnak a látható jeleivel együtt is jól működhet. Nyilván nem igaz, hogy a kisujjunkat sem kell mozdítani érte. Ám mindaz, amit az egészségéért tesz meg az ember – a szervezet számára kielégítő alvás, kiegyensúlyozott étrend, megfelelő folyadékfogyasztás és rendszeres testmozgás – nem csak a belső, hanem a külső harmóniát is megteremti.

Egy idősödő, csinos nő láttán sokan hajlamosak kijelenteni: biztos, hogy plasztikáztatott! Ez a feltételezés már önmagában is azt sejteti, hogy bizonyos kor felett nem létezik jó alakú nő, ehhez mindenképp kés alá kell feküdni. Pedig óriási tévedés!

Persze akad, aki él ezzel a lehetőséggel, de mondjuk, pusztán attól, hogy valaki megcsináltatja a mellét és felvarratja a fenekét, még nem feltétlenül lesz formás testű nő, akire jó ránézni. A szépségmegőrzés, mint tudjuk, az egészséges életmóddal kezdődik, de sok minden, ami számít, elsősorban fejben és lélekben dől el.

 

Fontos a stresszkezelés képessége, ahogyan az is, hogyan viszonyulunk a saját testünkhöz, mennyire tudjuk szeretni és tisztelni azt a burkot, amit kaptunk a természettől. És nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a vonzó külső nem minden, illetve nem egyenlő a tökéletessel. Nem csak a szoborszerűen megformált, minden porcikájában hibátlan, feszes test lehet szép, ezért nem éri meg ideálokat kergetni.

Csinos nők 60 felett, akik fürdőruhában mutatták meg alakjukat

Margarita Nikulina modell nem tagadja, gyakran jár különféle testkezelésekre, amelyek segítenek megőrizni bőrének rugalmasságát. Sokat edz, de emellett masszázsokat és zsírbontó kezeléseket is igénybe vesz. Elképesztő, milyen jól néz ki!

Krista hatvanéves, és a kortalan szépséget számtalan formában megragadó portréfotósnak, Denise Boomkensnek állt modellt fürdőruhában. Más nőkkel ellentétben, ő nem hízott, hanem sokat fogyott a menopauza hatására, mégis ugyanúgy el kellett fogadnia a megváltozott testét, mint azoknak, akik kerekebbek lesznek a változókorban.

Nem csak az alakja, hanem a hormonális változással járó testi tünetek és hangulatingadozások is elbizonytalanították, de most, hogy visszanyerte önbizalmát, szívesen bevállalta a fürdőruhás fotózást.

Caroline Ida fehérneműreklámban is szerepelt már, retusálás nélkül, nemrég pedig Denise Boomkens kamerája előtt pózolt fürdőruhában. A hatvanéves modell utálja, ha valaki úgy bókol egy idősebb nőnek, hogy múlt időbe teszi a szépségét: Biztosan szép voltál fiatalkorodban! Szerinte a szépség nem életkor kérdése, és még csak nem is testalkatfüggő.

Bár mindig is magabiztos nő volt, az évek múlásával egyre szabadabbnak érzi magát, mert már nem akar más elvárásainak megfelelni. Egészségesen él, de nem azért sportol, hogy mindenáron szuperkarcsú és fiatalos legyen, a testének minden változását képes szeretni.

Anne H. szintén divatmodell, aki imád nőiesen, csinosan öltözködni. Csodás alakját rendszeres sporttal tartja karban, emellett egészségesen étkezik, és kiemelt figyelmet fordít a bőrápolásra. Szeret szépségszalonokba járni, hogy csinos frizurával, ápolt, divatos körmökkel, illetve elegáns sminkkel hangsúlyozhassa nőiességét.

Bea W Romanov szabadidejében túrázik, fut és hastáncol. Gyönyörű nő, aki nem csak külsőleg, hanem lelkileg is szeretné megőrizni fiatalosságát. Életöröme inspiráló!

A Thin Latin Moose blog szerzője egy igazán vagány nő. A felborotvált frizurájával és az öltözködésével egyaránt azt üzeni a 63 éves modell, hogy az életkor nem számít, csak egy szám, ami nem határozza meg az embert. A strandon is mindig stílusos és elbűvölő a megjelenése.

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés