Az elmúlt években számos idős modell és blogger tudatosította az emberekben a kortalan szépség fogalmát. Ez olyasvalami, ami nem feltétlenül a ránctalan, sima bőrön, és a tökéletes feszességen múlik, de tény, hogy a szépen öregedő nők életében van egy közös pont: a mozgás öröme és szeretete. A csodaszép 61 éves ausztrál modell és jógatanár úgy véli, a rendszeres testmozgásnak köszönheti önbizalmát, és bizony van is mire büszkének lennie, hiszen természetes szépségével, kecses tartásával és nőies alakjával mágnesként vonzza a tekintetet.

hirdetés

Louise Francesca Kenny – ismertebb nevén Lou Kenny – minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy fényes karriert fusson be a divat világában. Bár 18 évesen kezdett el modellkedni, és már akkor is kitűnt szépségével, a nevét leginkább csak a hazájában, Ausztráliában ismerik. Egy korábbi interjújában a Vogue-nak bevallotta, hogy fiatalkorában egyszerűen nem volt meg a kellő hozzáállása ehhez a szakmához.

Eleinte kisebb fürdőruhafotózásokon és bemutatókon vett részt, miközben szociológiát tanult, és örült annak, hogy nem pincérkedésből kell eltartania magát. A nyolcvanas években már komolyabb modellmunkákat kapott, ám akkoriban még csak azért választotta ezt az utat, hogy a főállása mellett valamiből fizetni tudja a számláit.

A Melbourne Fashion Festival kifutóján 2020 márciusában. Képek: Naomi Rahim/Wirelmage/Getty Images.

 

A Really Well magazinnak azt is elárulta, hogy nem volt elég önbizalma a csillogáshoz, és gyakran esetlennek érezte magát a profi modellek között. Harmincéves korában, az első gyermeke születése után úgy tűnt, hogy a modellkarrierje véget ért, legalábbis akkor még úgy gondolta. Akkoriban kezdett el rendszeresen jógázni, ami csakhamar a szenvedélyévé vált.

Úgy érezte, hogy nem csak a fizikai, hanem a lelki fejlődésében is rengeteget segít ez a fajta testmozgás, mely lényegében meghozta számára a kellő magabiztosságot, hogy visszakanyarodjon a modellszakmához.

Jógával tartja fitten magát az idős modell: csodás az alakja

Lou Kenny szerint a jóga az egész életére pozitív hatást gyakorolt. Megtanulta elfogadni, és szeretni a testét, a relaxációs gyakorlatok pedig határozottabbá tették őt a döntéshelyzetekben. 54 éves korában egészen új emberként tért vissza a divat világába, hiszen sokat javult az önbizalma.

A különféle jógapózok gyakorlása által hajlékonyságra és rugalmasságra tett szert, így kecsesebb lett a mozgása, mint korábban. A fotózások alkalmával gyakran alkalmaz olyan mozdulatokat, melyeket a jógából emelt át, szerinte ez a lendületesség is hozzájárul ahhoz, hogy az emberek fiatalosnak ítélik meg a külseje alapján.

Valóban, nem egy nagymamakorú nő jut eszünkbe róla, ha ránézünk, pedig őszes a haja, és ráncai is vannak. Ám az energikussága, az elegáns tartása, és a karcsú sziluettje alapján, az általa sugárzott képet valahogy összeegyeztethetetlennek érezzük az öregedéssel.

Louis az ötvenes éveiben érezte úgy igazán, hogy kiteljesedett a nőiessége. A két gyermeke már felnőtt, így szabadidejében jógatanárként dolgozik, sok időt tölt a tengerparton, szabad levegőn, és emellett divatbemutatókon, fotózásokon veszt részt.

Ma már büszke a testére, és ha úgy hozza a sors, fehérneműben is bátran megmutatja magát. A testmozgás szerinte a testi-lelki béke kulcsa, ami abban is segít, hogy az ember jól kezelje a mindennapi kihívásokat, és persze, jól érezze magát a bőrében.

Finom, légies vonulásával, bájos arcával és kisugárzásával, na, meg a tökéletesen megformált alakjával, Lou Kenny-nek ott lenne a helye a világhírű szupermodellek között.

 

Kiemelt kép és cikkfotók: Naomi Rahim/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés