A koreai arcmasszázs bőrfiatalító hatása a vér- és nyirokkeringés, valamint az izmok stimulálásában rejlik. Felszabadítja a méreganyagokat, és a nyirokcsomók aktiválásával serkenti a bőr öngyógyító és regeneráló folyamatait. Ez a pár perces művelet jóval egyszerűbb, mint a koreai arcápoló rutin, ezáltal könnyebb beültetni a mindennapokba, ráadásul szinte napok alatt láthatóvá válik az eredménye. Megéri kipróbálni!

hirdetés

A koreai nők a tudatos bőrápolás hívei, ezért nem csak a tápláló kencéknek, olajoknak, hanem az arcmasszázsnak is nagy jelentőséget tulajdonítanak. A nyirokkeringést serkentő technikák jóval többet tesznek annál, minthogy frissebbé és üdébbé varázsolják a felső hámréteget. A nyirokcsomók aktiválásával gyakorlatilag mankót jelentenek a bőr számára a méregtelenítésben, hiszen gyakran megesik, hogy ez a természetes folyamat nem a legmegfelelőbben hasít.

A nyirokrendszer afféle takarítószervezet, mely az egész testben jelen van. Nagyjából 600 nyirokcsomóval rendelkezünk, melyekből bőven jut a nyak és arc területeire is. Ezek a csomópontok szerepet játszanak a nyirokfolyadék megtisztításában, valamint a szervezet számára haszontalan anyagok, és fertőző organizmusok semlegesítésében.

A nyirokáram gyűjti össze a szövetközi folyadékot, amit már a salakanyagoktól megszűrve enged vissza a véráramba. Amíg ez a körforgás zavartalanul működik, a bőröregedés is sokkal lassabb ütemben zajlik, ám a salakanyagok elszaporodásával a bőrszövet ellenálló képessége igencsak megcsappan.

Bár a ráncok előbb-utóbb törvényszerűen megjelennek, ha támogatást kapnak a bőr védelmi és megújulási folyamatai, a feszesség tovább megőrizhető. A masszázs ugyanakkor arra is jó, hogy növelje a szövetek oxigén- és vérellátását, ami aktiválja a sejtmegújulást, ezáltal lassítható a ráncok elmélyülése, és fokozható a rugalmasság.

Egyszerű korai arcmasszázs a sokáig sima és üde bőrért: 5 perc alatt elvégezhető

Egy ötperces masszázs igazán nem akasztja meg a napi rutin gördülékenységét, és megnövelheti a krémek, olajok hatékonyságát. Ez a metódus a bőr alapos megtisztításával kezdődik, majd a kókuszolaj eldolgozásával folytatódik.

Minden lépésnek megvan a speciális funkciója, hiszen a nyirokcsomók stimulálása a cél. Az orrnyeregtől a halánték felé kell simítani a bőrt, hogy a méreganyagok felszabaduljanak, és az izmok fellazuljanak.

 

Hol gyenge, hol közepes erősségű nyomást kell alkalmazni, majd az állkapocstól felfelé kell dörzsölni a bőrt. Nem baj, ha picit kipirosodik, az azt jelzi, hogy fellendült a vérkeringés. Mindkét orcán, ugyanazokon a pontokon kell megismételni a masszázst, a nyirokerek és nyirokcsomók irányába.

Ha már tökéletesen elsajátítottad a technikát, a látványos eredmény érdekében alkalmazd rendszeresen.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés