Maye Musk, a milliárdos Elon Musk édesanyja a Verve magazin címlapján jelent meg, nem is akárhogyan. A 72 éves modell retusálás nélkül mutatta meg magát, és gyönyörű portré született róla.

hirdetés

 

A Verve magazin címlapján bukkant fel Maye Musk: Modell, Anya, Nagyszerű címszó alatt. Az interjúban a nemrégiben megjelent életrajzi könyvéről mesél, és néhány igazán karakteres fotón mutatkozik be, melyek tökéletesen átadják a modell erős és sokoldalú személyiségét.

Maye Musk retusálás nélkül a címlapon: vannak ráncai, de így gyönyörű

Az ember nem véletlenül válik szupermodellé a késő hatvanas éveiben. – Az interjúban így nyilatkozott önmagáról a modell. Ezt valószínűleg arra érti Maye Musk, hogy akkorra érik be igazán egy nő magabiztossága és ereje, amit az önelfogadás, az önazonosság, valamint az elért sikerek és tapasztalatok motiváló elegye táplál.

Cikkfotók: Araya Doheny, Jesse Grant/Getty images.

Elon Musk édesanyja két mesterdiplomával büszkélkedhet, és főállásban táplálkozási tanácsadóként tevékenykedik a modellkedés, könyvírás, és egyéb szereplések mellett.

Három gyermek édesanyjaként építette fel sokrétű és szerteágazó karrierjét, melyben a modellszakma is erős szerepet játszik. Ennek már több mint öt évtizede, és még mindig a szakma csúcsán van. Mára kialakult egészséges önbizalma sokat tesz ahhoz, hogy még túl a hetvenen is újabb és újabb dolgokban ér el sikereket.

A Verve címlapján egy kicsit más külsővel tűnik fel, mint amit megszokhattunk tőle. A Susan Bowlus által készített fekete-fehér borítón nagyon finom sminkben, retusálás nélkül mutatja meg magát a modell, ősz, rövid haja pedig kissé hanyagul omlik homlokába.

Bájosan szeplős bőrét és finom ráncait többnyire alapozó takarja a képeken, ám ezúttal csak kék szemeit hangsúlyozta leheletnyi, füstös sminkkel, és az ajkaira tett fel egy kis rúzst. Mivel most nem modellszerepben, hanem szerzőként került a középpontba, a fotó a mindennapi arcát és karakterét fedi fel, ezáltal nagyobb hangsúlyt kap az intellektuális oldala.

Tökéletes alakját nem az önsanyargatásnak, hanem a gondosan felépített étrendjének köszönheti. A dietetikusként dolgozó Maye Musk elsőrangúnak tartja a zöldségek, gyümölcsök, és a különböző magvas ételek fogyasztását.

Hogy megóvja bőrét, nem sütteti az arcát a napon, az elővigyázatosság kedvéért pedig minden alkalommal fényvédő arckrémet visel. Friss, üde megjelenésével rácáfol arra a tévhitre, miszerint csak az lehet szép, akinek korát meghazudtolva sima és ránctalan a bőre. Ha pedig így lenne, valószínűleg rengetegen azzal érvelnének, hogy jó megjelenését a plasztikának köszönheti.

Ő azonban nem takargatja életkorából adódó ráncait, smink nélkül is bátran felvállalja arcát, hiszen úgy gondolja, hogy a fiatalos külső nem a kor letagadásán, hanem annak elfogadásán alapszik. A címlapokon és magazinfotókon gyakran extravagáns, dívás stílusban láthatjuk őt, de személyiségéből és stílusérzékéből fakadóan, a mindennapi megjelenését is körbelengi egyfajta zsigerből jövő elegancia.

A csodás modellre sokan példaképként tekintenek, ami annak is betudható, hogy életútjával és kinézetével egyaránt azt közvetíti a nők felé: az öregedéssel nem kell lemondani sem a szépségről, sem az álmokról.

Kiemelt kép: Paul Archuleta/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés