Bár az igaz, hogy érett bőrön óvatosan kell bánni az élénk színekkel, a feltűnő árnyalatok sem tilosak. Meg lehet találni azt az érzékeny egyensúlyt, amikor a smink finom összhangot teremt a rikító elemével, és üde megjelenést biztosít. A klasszikus piros rúzs 40 év felett is elképesztően nőies!

hirdetés

A francia nők szépségtrükkjei között régóta szerepel a piros rúzs, amely a kortalan elegancia és nőiesség esszenciája. Meglehet, sok benne a hibalehetőség, különösen negyvenéves kor felett, de a megfelelő sminkbe ültetve, valósággal vérpezsdítő hatással bír.

A klasszikus cicaszemnek és a vörös szájrúzsnak nem feltétlenül kell egyszerre megjelennie az arcon, hiszen az élénk, vibráló tónusok natúr sminkkel ötvözve is ütősek. Az elsődleges cél az alapozásnál, hogy a bőr ne tűnjön száraznak, fakónak, élettelennek.

Lágy, természetes árnyalatokkal érdemes üdíteni, miközben a szemek kiemelésén is dolgozni kell. A pillák kaphatnak nagyobb hangsúlyt, és ha szükséges, a ritkás szemöldököt korrigálni kell, ám nem árt megtartani az egyensúlyt. Ha az ajkak a legszembetűnőbbek, lehetőleg ne legyen erős, durván átrajzolt a szemöldök.

Izgalmas, nőies, és kortalan sminkek 40 év felett

A rúzs megválasztása is hibalehetőség lehet: vannak, akiknek a korallos, narancsos árnyalatok, míg másoknak a mélyvörös tónusok erősítik fel a nőies energiáikat. Fontos, hogy harmonizáljon a bőr természetes színével, és az alapozással úgyszintén ezt kell támogatni.

Az ajkak előkészítése is nagyobb figyelmet igényel negyven év felett, hiszen a száj körüli finom ráncok sokaknál ilyenkor már megjelennek. Mutatunk pár észbontóan nőies sminket, piros rúzzsal, és anélkül.

A holland fotós, Denise Boomkens csodás képeivel tükröt tart a negyven feletti nők elé, hogy bebizonyítsa számukra, a nőiesség abszolút kortalan. A gyönyörű, sokszor leheletnyi, vagy épp meglepően élén sminkek csak még inkább fokozzák fotóinak szépségét.

Ebben a finom sminkben csak a száj hangsúlyos, az élénk árnyalat szinte ragyogóvá teszi a natúr hatású arcot.

Az apró szemeket itt csak egy vékony tusvonal emeli ki, de még így is az ajkak dominálnak.

Ősz hajhoz kissé merész a narancsos téglavörös szín, de ebben a sminkben cseppet sem túlzó.

Nem muszáj piros rúzst vinni a visszafogott, natúr sminkbe. Ezek a krémes árnyalatok például, lágyítják a vonásokat.

A vörös világosabb és sötétebb tónusaival is érdemes kísérletezni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés