Tavaly az egész világ felfigyelt Kathy Jacobs fürdőruhás fotóira. Az 57 éves nő a Sports Illustrated katalógusában tűnt fel, mint bikinimodell, de nem csak feszes bőrével és nőies idomaival keltett feltűnést a fiatal lányok között. Sikertörténetét arra használja fel, hogy ráébressze az embereket: semmi értelme az életkoruk, vagy alkatuk alapján megkülönböztetni a nőket.

hirdetés

Kathy Jacobs alig két éve robbant be a modellszakmába, bár már korábban is voltak szárnypróbálgatásai a divat világában. Szó szerint jött, látott és győzött, tavaly ugyanis ő lett a Swim Search nyertese, így bekerült a Sports Illustrated magazin fürdőruhás kiadványába. Ám a története nem ilyen meseszerű, hiszen sok éven keresztül küzdött azért, hogy ne kerüljön hátrányba pusztán az életkora és a magassága miatt. Ma ő az egyik legdögösebb bikinimodell.

A nyolcvanas években kisebb modellmunkákat kapott New Yorkban, majd meglett az áttörés is, amikor a Woman’s World magazin címlapjára került. Ám, mivel alig 160 centi magas, sok elutasítással kellett szembenéznie. Mindig is az volt az álma, hogy a kifutón vonulhasson végig, mint a legtöbb modell, a reklámarc szerepkörnél azonban nem jutott tovább.

A sok csalódás miatt egy időre jegelte az álmát, közben férjhez ment, gyereket szült, és megalapította a saját kozmetikai márkáját, a Beauty Batterst. A félbehagyott modellkarrierje azonban nem hagyta nyugodni.

Míg korábban a nem túl magas termete miatt hullott kis a rostán, ahogy teltek az évek, már a kora miatt nem kapott jelentősebb modellmunkát. Pedig egészen elképesztő, ahogy kinéz, és ha ő mondja, tényleg elhisszük, hogy a kor csak egy szám, aminek semmi köze ahhoz, akik vagyunk, és akik lehetünk az önmegvalósítás által.

Kathy Jacobs nem egy tipikus bikinimodell, de észbontóan dögös

A szexi családanya 55 évesen lett újra modell, és a Sports Illustrated Swimsuit magazin újdonsült sztárjaként végre végigsétálhatott a kifutón, nem is akárhogyan. Vonzerejét csak fokozta a magabiztosság és az őszinte öröm, ami végig sugárzott róla a fürdőruha-bemutató alatt.

 

Sikerét nagyban segítette, hogy Miley Cyrus is felfigyelt rá az Instagramon, így felajánlott neki egy szerepet a videoklipjében. Tavalyelőtt, a 22 éves lányával együtt tűnt fel a Thirdlove kampányában.

Az SI Swim Search nyerteseként tavaly csodás fürdőruhás képek jelentek meg a modellről, a hatalmas siker örömére pedig idén ismét látható lesz Soprts Illustrated magazin kiadványában.

Kathy Jacobs nem adta fel, végül megvalósította álmát, sikertörténetével pedig arra szeretné ösztönözni a nőket, hogy kövessék az álmaikat, és higgyenek magukban.

Egy ideális világban senkit sem érhetne hátrányos megkülönböztetés a kora vagy az alkata miatt, hiszen nem a születési dátum vagy a testmagasság, és nem is a ruhaméret dönti el, hogy ki mennyire szexi vagy gyönyörű.

Kathy nem sanyargatja testét fogyókúrákkal, de sokat tesz azért, hogy megőrizze karcsú sziluettjét és bőrének rugalmasságát. A cukrot, kenyeret, burgonyát teljesen kiiktatta étrendjéből, a húsok közül pedig csak a halfélék kerülnek rá a tányérjára. Szabadidejében sokat sportol, nincs olyan hét, hogy ne szánná rá az idejét egy kis futásra, táncra, biciklizésre, vagy egyéb testmozgásra. A kis súlyzókat és az ugrókötelet is gyakran beiktatja edzésprogramjába.

Kiemelt kép és cikkfotók: Frazer Harrison/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés