A kidomborodó pocak súlyfeleslegtől függetlenül bármilyen testalkaton megjelenhet. A legtöbb nőn a hasi területeken látszik meg elsőként a súlygyarapodás, ám a célzott gyakorlatoknak köszönhetően hamar eltüntethetőek a kisebb zsírpárnák. Az alhasi edzés feszesíti a bőrt, erősíti a hasizmokat, pörgeti az anyagcserét, és hatékonyabbá teszi a zsírégetést.

hirdetés

A hasi zsír igazán makacs, és a kitüremkedő pocak súlyfeleslegtől függetlenül megjelenhet. A gyenge izomzat miatt még a vékony nőknél is jelentkezhet az előredomborodó has. A renyhe hasfal sok mindenre negatív hatással van, a testtartástól kezdve a testképig. Idővel a bélmozgást is lelassíthatja, ezáltal zötyögőssé válhatnak az anyagcsere-folyamatok, ami a diétát is hátráltatja.

Mivel az erőtlen, elernyedt izmok nem tartják meg a beleket és a gyomrot, azok előretolulhatnak. Az egészségtelen táplálkozás pedig ahhoz is hozzájárul, hogy a vékonybél falai petyhüdtté váljanak és kitáguljanak. Ha az izomzat kevésbé funkcionál, a vérkeringés is romlik ezen a területen, ami elősegíti a zsírok lerakódását.

Ülőmunka, mozgásszegény életmód esetén a puha, löttyedt hasfal problémája még látványosabb lehet. A zsírbontó kardió edzés, valamint az izomnövekedést segítő étkezés ebben az esetben nem elegendő, érdemes célzott alakformálással megerősíti az alhasi izmokat.

Intenzív, erősítő torna, amitől feszesedik a hasizom

A feszesítő gyakorlatsorok nem hatnak a teljes testre, ezért szükséges megtámogatni a folyamatot mindent átmozgató, dinamikus kardió edzésekkel. Az intenzív mozgásformák zsírégető tartományba tornásszák a pulzust, így könnyebben szabadulhatsz meg a zsírlerakódástól. A futás, biciklizés, aerobic vagy a HIIT-edzés hatékonyan formálják a testet – az utóbbi például utóégető hatással rendelkezik, így a mozgást követően is égeti a zsírt.

A különféle mozgásformákat érdemes vegyíteni, hiszen így lesz a leghatásosabb az edzésterv. A feszesítés elengedhetetlen a csinos alakhoz, az erősebb hasizmok pedig a gerincre is jó hatást gyakorolnak, mivel szebb lesz a tartás. Már néhány hasfal-erősítő edzés után érezheted, hogy kevésbé vizesedik a pocak környéke, és az emésztés is feljavul. Jobb lesz a szövetek oxigénellátása, ami a zsírégetást támogatja, és a nyirok- és vérkeringésre szintén jó hatást gyakorol az erőfeszítés.

Az alhasi edzés nem vesz sok időt igénybe, a várt eredmény mégsem marad el. Ez a videó az alsóbb izmokat dolgoztatja meg, így jó hatással van az emésztésre. A rendszeres mozgásnak köszönhetően felgyorsul az anyagcsere, ami elősegíti a súlyvesztést.

 

A videóban lábemeléseket, biciklizést, illetve haspréseket láthatsz. A speciális gyakorlatokkal megfűszerezett mozdulatsor szépen formálja az alsó hasi rész izomcsoportjait. Az átmozgató edzéssor fokozza a hasüregi vérkeringést, feszesebbé teszi a renyhe hasfalat, így idővel eltűnik a kitüremkedő pocak. Érdemes más erősíti tornákkal kombinálni, olyanokkal, amelyek a hasizmokat teljes egészében terhelik.

A súlyvesztéshez elengedhetetlen a jól felépített edzésterv, amelyben egymást váltják a zsírégető, illetve a feszesítő mozgásformák. Az izomnövekedést elősegítő, vitaminban és rostban gazdag étrendről úgyszintén nem szabad megfeledkezni, hiszen a helyes táplálkozás nagyban befolyásolja a zsírégetést. A megfelelő folyadékbevitel is fontos, mivel a vízháztartás felborulása a diéta megrekedését eredményezheti.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés