Habár valóban nehezen formázható terület, a belső comb feszesítése sem lehetetlen feladat. Nem kellenek kondigépek ahhoz, hogy látványos legyen az eredmény, a megfelelő edzéssel a lábak otthon is szépen karcsúsíthatók.

hirdetés

A belső comb igencsak kényes terület. Noha a formázása, alakítása cseppet sem lehetetlen feladat, kellő kitartás és megfelelő edzési technika nélkül sajnos nem lesz látványos a változás. Sokan a kondigépekre esküsznek, amelyek célzottan a belső comb izmaira fókuszálnak, ám otthon éppúgy átmozgathatod az érintett izomrostokat. Ez a torna például hatékonyan feszesíti a lötyögő, fellazult kötőszöveteket.

A gyakorlatsor csupán tíz percet vesz igénybe, ám ez alatt a tíz perc alatt precíz és kemény munkavégzésre kell számítani. Mindképpen célszerű beszerezni egy súlyzót, amellyel sokkal hatékonyabban lehet feszesíteni a plöttyedt belső részeket. A feladatok percenként váltakoznak, így az edzéssel töltött idő rendkívül változatos, cseppet sem unalmas. Minden lépést 45 másodpercig kell ismételni, majd 15 másodperc szünet áll rendelkezésre a regenerációra.

 

A belső comb feszesítése nem lehetetlen feladat

A belső comb az egyik legkritikusabb terület, ha alakformálásról van szó. Mielőtt bárki erősítésbe kezdene, fontos tisztázni, hogy mi a célja az edzéssel. A vékony, hosszú comb egy genetikai adottság, ám való igaz, hogy rendszeres tornával még ez a testtájék is szépen formálható. Ahhoz, hogy vékonyabbá váljanak a végtagok, elsődlegesen mindenképpen zsírégetésre van szükség, amely azonban nem végezhető lokálisan. Az izmok fejlesztése sokakban riadalmat kelt, hiszen a nagyobb tömegű izomzat vastagabbá teszi az adott területet, ám nem árt különbséget tenni az izomépítés és az egyszerű erősítő, alakformáló gyakorlatok között.

Szimpla erősítéssel képtelenség köteges, vaskos izmokat formálni, a karcsúsító hatás abban rejlik, hogy a célzott terület idővel tónusosabbá, feszesebbé válik. Míg a petyhüdt, renyhe izomzat nem ad alátámasztást, a comb kerülete nagyobb lesz, hiszen a felpuhult, lötyögős kontúrok szélesebbnek mutatják. Amint feszesednek, határozottabbá válnak a kontúrvonalak, máris centikben mérhető a különbség.

 

A dinamikus, teljes testet átmozgató testmozgás szépen ledolgozza a felesleget, ám ilyenkor a kötőszövetek nem tudják olyan gyorsan követni a súlyvesztést, ezáltal fellazulnak és lötyögőssé válnak. A legtöbb területen ez gyorsan orvosolható, ám a belső comb esetében sokkal nagyobb kitartásra van szükség. A szimpla lábedzések és combformáló tornák nem feltétlenül veszik igénybe a belső comb izomzatát, így célszerű olyan gyakorlatsort választani, amely kifejezetten a kényes területre koncentrál.

Az efféle edzések mindössze pár percesek, ám a rövid időintervallum igencsak megtévesztő lehet. Nem elegendő mindennap csupán ezt az egy gyakorlatsort elvégezni ahhoz, hogy valóban szemmel láthatóan tónusosabbá váljon a belső comb. A rövid tornákat érdemes kiegészíteni másfajta, mindent átmozgató, illetve zsírégető edzéssel, melyeket nem árt külön napokra felosztani a héten. A különböző mozgástípusok vegyítése már garantáltan meghozza a kívánt eredményt.

Azt is figyelembe kell venni, hogy noha csupán tíz percig terhelődnek az izmok, maga a feladatsor rendkívül koncentrált és kizárólag egyetlen területre koncentrál. Éppen ezért a torna rendkívül kemény és izzasztó, másnap durva izomlázat okoz. Nem szabad kétségbeesni, ha első alkalommal nem sikerül végigcsinálni, eleinte érdemes lehet súlyzó nélkül kísérletezni a gyakorlatokkal.

A belső comb formálásánál a legfontosabb tényező egyértelműen a kitartás. A legtöbb terület gyorsan regenerálódik, az alakformálás hatása akár pár hét után szemmel láthatóvá válik. A comb belső része azonban sokkal lassabban reagál a rendszeres edzésre, az egyébként is laza kötőszöveteket nem egyszerű tónusossá tenni és feszessé formálni. A futással, HIIT-edzésekkel vagy más kardiótípusú mozgással semmiképp ne hagyj fel, a célzott gyakorlatokkal pedig szépen szálkásíthatod a belső comb plöttyedt területét, ám ehhez sokkal több időre lesz szükséged, mint például a has vagy a popsi esetében.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés