Egyszerű lépegetős edzés, amelyben Jane Fonda adja az instrukciókat. A retró torna gyakorlatai alaposan átmozgatják a testet, segítenek ledolgozni a kis felesleget.

hirdetés

Jane Fonda lehengerlően fest, a kifogástalan megjelenés pedig nem csupán a remek genetika számlájára írható. A most 86 éves színésznő mindig sokat tett azért, hogy megőrizze vonalait és mozgékonyságát, a rendszeres testmozgás hosszú évek óta az élete részévé vált. Azok, akik a nyolcvanas években előszeretettel halmozták a VHS-kazettákat, biztos, hogy találkoztak Jane Fonda edzős videóival is. A színésznő ugyanis nem csupán a filmes világban alkotott maradandót. Számos nőt motivált arra, hogy még ha a saját nappalijában is, de mindenképpen mozogjon egy keveset a nap végén. Tornagyakorlatait sokan szerették, a mára már retrónak minősülő felvételek pedig mind a mai napig segítséget nyújthatnak a rendszeres testmozgás fenntartásában.

Lépegetős edzés Jane Fonda irányításával

Bár régebben szinte kuriózumnak számított, ha az ember hozzájutott egy menő Jane Fonda-fitneszkazettához, manapság az internet segítségével már bárki hozzáférhet az ikon videóihoz. Nem túlzás azt mondani, hogy a különböző videómegosztó platformokon több millió edzős tartalomból válogathatunk, azonban a retró felvételek mind a mai napig kiemelkednek a modern verziók közül. Ez leginkább Jane Fonda személyének köszönhető, de a gyakorlatok éppúgy hatásosak, abszolút megállják a helyüket 2024-ben is.

Ez a kezdők számára is ideális torna például remek választás, ha kis felesleg ledolgozása a cél. Amennyiben felcsúszott néhány kiló az ünnepek alatt, a kevésbé intenzív lépegetős torna segít beindítani a zsírégető folyamatokat, ugyanis a legtöbb izomcsoportot alaposan átmozgatja. A gyakorlatok nem bonyolultak vagy megerőltetők, nem kell ugrálni, pattogni és a levegő után kapkodni a videó közben.

 

A lépegetős edzéstől azért nem kell csodát várni, nagyobb súlyfelesleg ledolgozására, feszesítésre nem alkalmas. Ahhoz, hogy a fogyás látványosabb legyen, célszerű nagyobb intenzitású erősítő, illetve kardióedzésekkel kombinálni. Kiegészítésként azonban remekül működik, pláne egy fárasztó nap után, amikor az embernek már nincs energiája egy ütős, kemény edzéshez, tökéletes választásnak bizonyul.

A mozdulatok a teljes testre koncentrálnak, a legtöbb izomcsoportot munkára bírják. A karokat, a lábakat és a hátizomzatot éppúgy megdolgoztatja. Az edzés legfőbb célja az anyagcsere felpörgetése, amelynek kiegyensúlyozott működése nélkülözhetetlen a fogyáshoz és az alakformáláshoz. A torna felpezsdíti a vérkeringést, ezáltal javul a tápanyag-, illetve oxigénáramlás, miközben az aerob gyakorlatok remekül oldják a stresszt, felszabadítják az izmokat a görcsös feszültség béklyója alól.

Jane Fonda nem veszi félvállról a tornát, az edzés végén még nyújtó gyakorlatokat is bemutat, amelyek nélkülözhetetlenek a mozgás után. Habár első pillantásra nem tűnnek nehéznek a feladatok, a folyamatos mozgás azért igénybe veszi a tüdőkapacitást, ám tény, hogy a torna kezdők számára is ideális lépéseket mutat be.

Kiemelt kép: Bruce Glikas/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés