Jane Fonda igazi küzdőszellem, sohasem hagyja el magát, és az öregedést is méltósággal viseli. Okosan használta ki a plasztika előnyeit, nem szabatta szanaszét magát, illetve önerőből is sokat tett azért, hogy megőrizze fittségét és alakját.

Bár a színésznő egészsége az utóbbi időben megrendült, távolról sem kelti egy legyengült, fájdalmakkal küzdő nő látszatát, sőt, ugyanúgy részt vesz a vörös szőnyeges gálákon, és csinosabbnál csinosabb ruhákban mutatkozik. Jane Fonda december 21-én tölti be 82. életévét, de elképesztően jól néz ki, bőven letagadhatna húsz évet a korából.

Igaz, korábban átesett néhány kisebb szépészeti beavatkozáson, de tökéletes alakját, illetve testi-lelki erejét a mindennapi sportolásnak köszönheti. A színésznő annak idején az edzőprogramjáról is híres volt, például egyike volt azoknak, akik népszerűvé tették a step aerobikot. Fiatalkora óta minden nap tornázik, jógázik, erősít, kardiózik, míg huszonéves korában balettórákkal alapozta meg jó fizikai kondícióját, tónusos izomzatát, és egyenes tartását.

Aerobik Jane Fonda vezénylésével

Jane Fonda úgy tartja, a feszességért meg kell dolgozni, amit életre szóló egészséges táplálkozással, és mindig az életkornak és erőnlétnek megfelelő edzésekkel tud fenntartani az ember. Az biztos, hogy a színésznő egész eddigi életét kitöltötte a sport, és 81 évesen sem hajlandó lemondani a testmozgásról, mert úgy érzi, annak köszönheti erejét.

 

Persze, az alakja sem azért ilyen irigylésre méltó, mert genetikailag így kódolták. Szigorú diétás étrendet követ, amely fedezi a tápanyagszükségletét, de nem engedi meg a kilengéseket, és a rendszeres mozgás is sokat hozzátett ahhoz, hogy változatlanul megőrizte karcsúságát.

Jane Fonda retró aerobikvideói ma is fellelkesítik az embert, és mozgásra buzdítanak. A harmincperces edzés alatt nincs megállás, de ha felveszed a színésznő lendületét, bírni fogod a tempót. Nem csoda, hogy ilyen formás lábakkal büszkélkedhet, hiszen ennyi lépegetéstől szépen fejlődnek az izmok, illetve feszesedik a comb és a vádli. Szerezz egy kisebb zsámolyt, vagy sámlit, és jöhet az aerobik-életérzés!

Kiemelt kép: Dominique Charriau/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés