Jane Fonda életét végigkíséri a rendszeres testmozgás, fantasztikus vonalait nem pusztán a genetikai adottságoknak köszönheti, ez a táncos edzés például látványosan formálja az alakot. Mutatunk egy kis ízelítőt az ikon mozdulataiból.

hirdetés

Jane Fonda határozott kiállása, fiatalos testtartása és csodás alakja mindmáig abszolút lenyűgöző. A 85 éves színésznő kifogástalan megjelenése mögött egy élet munkája rejtőzik, ugyanis a sport és a mozgás mindig szerves részét képezte a mindennapjainak. Még manapság is sokat tesz azért, hogy ne veszítse el kirobbanó alakját, régebbi edzős videói pedig talán népszerűbbek, mint valaha. Most, hogy tombol a retró láz, itt az ideje kipróbálni a fitneszikon legendás mozdulatait!

A nyolcvanas években nagy divat volt az otthoni edzés, a VHS-kazettáknak köszönhetően Jane Fonda számos nő nappalijába költözött be. A csinos színésznő nem csupán a filmes világban alkotott maradandót, tonnaszámra adta ki edzős videóit, amelyek manapság ismét egyre népszerűbbé váltak. Most, hogy a retró hangulat hatalmába kerítette a világot, előkerültek a régi felvételek, amelyekhez ma már mindenki könnyedén hozzáférhet.

Jane Fonda videója alaposan átmozgat: a táncos edzés szépen formálja az alakot

Habár Jane Fonda leginkább aerobikvideóival vált ismertté, táncos edzéseit éppen annyian szerették. Ez a tízperces, latintánc-mozdulatokat tartalmazó gyakorlatsor garantáltan felpörget, alakformáló hatása mellett még a kedélyállapotra is remek hatással van. A lépések rendkívül egyszerűek és könnyedén követhetők, éppen ezért ez a gyakorlatsor akár kezdők számára is alkalmas.

 

Amikor a fogyás vagy az alakformálás a cél, a legtöbben a futásra, a különböző HIIT-edzésekre vagy épp a konditeremben található eszközökre asszociálnak. A tánc azonban legalább annyira hasznos és hatékony lehet, ha a megfelelő verziót választja az ember lánya. A legtöbb tánctípus ráadásul amellett, hogy szépen formálja az alakot, még jókedvre is derít, sőt, a nőiességet éppúgy fókuszba helyezi, javítja a tartást és növeli az önbizalmat.

Mivel a tánc aerob mozgásforma, a legtöbb válfaja abszolút hozzájárul a fogyáshoz és a kritikus területek karbantartásához. Miközben a zenére mozogsz, rengeteg kalóriát égetsz el, a mozdulatok ráadásul a legtöbb izomcsoportot alaposan igénybe veszik. A különböző latin táncok különösen hatékonyan formálják az alakot, a videóban látható gyakorlatsor pedig a mambó, a csacsacsa és a merengue lépéseit vegyíti, mindezt Jane Fonda vezetésével.

Azt azért fontos leszögezni, hogy az alakformáláshoz és a zsírégetéshez egy tízperces táncos edzés nem elegendő. A szervezet akkor kezdi el felhasználni a tartalékait, ha hosszú távon nagyobb energiabefektetésre van szüksége, mint amihez átlagosan, a hétköznapokon hozzászokott. Éppen ezért a súlyvesztéshez és a látványos eredményhez hosszabb idejű mozgásra van szükség, ám ez a rövid latin táncos feladatsor abszolút meghozza a kedvet a keményebb kardióhoz is! Ráadásul a lépések elsajátítása után továbbfejlesztheted az edzést, avagy több ismétlésszámmal, hosszabb ideig végezheted.

Kiemelt kép: Bruce Glikas/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés