Jane Fonda nem a véletlennek köszönheti csodás alakját, a rendszeres edzés tette tónusossá, feszessé izomzatát. Ezek a retró gyakorlatok még ma is megállják a helyüket.

hirdetés

Jane Fonda kitartása és formás alakja egyaránt csodálatra méltó, a 85 éves színésznő több évtizede sportol, és amikor csak teheti, a mai napig edzi magát. Akaratereje roppant motiváló, talán ez a titka annak, hogy egykori tornavideói manapság ugyanolyan népszerűek. Jane Fonda nem csak Oscar-díjjal jutalmazott szerepeiről híres, átmozgató edzései szintén legendásak.

Jane Fonda retró gyakorlatai aranyat érnek: ez az edzés szépen formálja az alakot

Aki rendszeresen tornázott a nyolcvanas években, garantáltan találkozott Jane Fonda méltán népszerű edzős videóival. A gyönyörű színésznő nem csupán alakításaival, fantasztikus alakjával éppúgy lenyűgözte a rajongókat, ahogy most, 85 évesen is mindenki ámulattal ismeri el csodás megjelenését. Az aerobik legalább annyira népszerű volt akkoriban, mint manapság a HIIT-edzések, így nem meglepő, hogy Jane Fonda tonnaszámra adta el a zseniális gyakorlatokat bemutató tornafilmjeit, akkoriban még VHS-kazetták formájában.

Retró ide vagy oda, ezek a mozdulatsorok még ma is aranyat érnek. Ez a húszperces edzés például alaposan átmozgatja a testet, nyújtó, feszesítő és zsírégető gyakorlatokat egyaránt tartalmaz. Rendkívül változatos és izgalmas, lendületesen és dinamikusan éri el, hogy az ember lánya kimozduljon a komfortzónájából. A feladatok elsődlegesen a felsőtestet tónusozzák, de a többi testtájékot és izomcsoportot is igénybe veszik.

 

A gyakorlatok elvégzéséhez csupán néhány kiegészítőre van szükség. A felsőtestet érintő mozdulatokhoz Jane Fonda kézi súlyzót használ, amelyek tökéletesen helyettesíthetők például félliteres vizes flakonokkal is. Ezen túl csupán egy stabil széket kell keríteni, s már indulhat is a retró torna! A bemelegítés során kissé megugorhat a pulzusszám, azonban a színésznő lassan, precízen végzi a feladatokat, így akár kezdők is le tudják követni a lépéseit.

A torna célja az izmok erősítése, az érintett területek feszesítése, valamint a hátizomzat alapos, kellemes lenyújtása, amely a kecses tartáshoz abszolút nélkülözhetetlen. A fiatalság kulcsát nehéz lenne megtalálni, Jane Fonda azonban nem csinál titkot belőle, hogy mozgékonyságát, állóképességét és formás alakját a rendszeres testmozgásnak köszönheti. 85 évesen éppen olyan nőies a mozgása, mint negyvenéves korában, ahogy az alakjára sem panaszkodhat.

Nem véletlenül lett kampányarc

A H&M a tavalyi évben dobta piacra a H&M Move névre keresztelt márkáját, amelyhez nem is találhattak volna hitelesebb kampányarcot Jane Fondánál. A színésznő már jó ideje nem szerepelt edzős videókban, ám ezúttal visszatért a kamerák elé. Megmutatta, hogy még mind a mai napig olyan rugalmasan és precízen végzi el a gyakorlatokat, mint negyven évvel ezelőtt.

Kiemelt kép: Harry Langdon/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés