A spagettipántos ruhákban és az ujjatlan felsőrészekben ismét reflektorfénybe kerülnek a karok, ezek a divatos fazonvariációk pedig kíméletlenül felfedik a renyhe, lötyögős területeket, és a fodrozódó bőrt. Bár a mindennapi mozgás, cipekedés során a bicepsz kap némi terhelést, a felkar hátsó része többnyire elvan, mint a befőtt, így könnyen megereszkedik és felpuhul. A célirányos erősítő edzés súlyzók nélkül is hatékony lehet, sőt, a saját testsúllyal végzett gyakorlatoktól bónuszként izmosodni fog a hasfal.

hirdetés

A felkarok hamar felpuhulnak, és nem csak idősebb korban hajlamosak a megereszkedésre, ezért érdemes mindennap megdolgoztatni és erősíteni az izomzatot. Nők esetében a tricepsz az elhanyagolt testtájak közé tartozik, kevesen dolgoznak rá, így felkar alsó része – gyakoribb nevén integetőizom – hamar megadja magát a gravitációnak.

A laza kötőszövetek, és a zsírlerakódás következtében a bőr megnyúlik, és mozgáskor leng, mint a zászló. Az éles kontúrok idővel elmosódnak, ettől sokkal vastagabbnak tűnhet a kar, és az eltunyult területen a bőr is könnyedén karfiolossá válik.

A pár perces lokális testedzések tökéletesek arra, hogy feszessé, tónusossá tegyék a kontúrokat, viszont a zsírlerakódásokkal nem bánnak el. Ezért elsősorban teljes testet megdolgoztató, magas intenzitású, zsírégető tornával kell kezdeni az átalakulást, azután jöhetnek az erősítő, alakformáló gyakorlatok. A hát, a felkar és a hasfal is profitál ebből a tízperces erősítő programból.

Erősítő edzés súlyzók nélkül: pár hét, és nem fog lötyögni a felkar

Ez az erősítő edzés megdolgoztatja az eltunyult izomcsoportokat, melyek fejlesztésével sokkal feszesebb lesz a felkar. A célzott alakformálás másik előnye, hogy növeli az állóképességet, fejlődnek az izmok, így már a sima kardió mozgás során is sokkal több energiát használ fel a szervezet, nagyobb fokozaton pörög a zsírégetés.

A jól felépített edzésprogramban egymást váltják a kardió, és a lokális edzések. Akkor lesz a leghatásosabb, ha külön napokat szentelsz az egyes testrészek terhelésének, formálásának. Ez a videó jó példája a kettő az egyben típusú edzéseknek, melyek egyszerre több izomcsopotra fókuszálnak. Ha jól végzed a plank jellegű feladatokat, hasizomból is dolgoznod kell majd, ezáltal nem csak a karok feszesednek!

 

Az edzéshez csupán egy szőnyegre lesz szükség, mivel a kargyakorlatok nagy része a földön zajlik, a feladatok pedig súlyzó nélkül elvégezhetőek. Az izmokat alaposan megdolgoztatják, a gyakorlatok közben egyszerre feszesednek a has és a kar izmai.

Elsőre kicsit erősnek tűnhet a mozgássor, ám az edző bizonyos gyakorlatokból könnyített verziót egyaránt bemutat, így azok számára is ideális lehet, akik régóta nem mozogtak. A torna nagyszerűen átmozgatja az érintett izomcsoportokat.

Természetesen 10 perc edzés nem képes teljesen leradírozni a felesleget, és izmos, erős karokat formálni, ám kezdésnek ideális. Idővel kombinálhatod más erősítő gyakorlatsorokkal vagy vegyítheted a jól bevált kardió edzéseddel.

Ha szeretnél pár plusz kilótól megszabadulni vagy feszesebbé, csinosabbá akarod tenni a sziluetted, akkor elengedhetetlen a különféle mozgásformák kombinálása és a rendszeresség. Az izomnövekedést segítő, rostokban, fehérjékben gazdag étrend úgyszintén nem maradhat ki, és a megfelelő vízfogyasztás egyaránt hozzájárul a feszes testhez.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés