A hátformáló edzés sok szempontból hasznos, hiszen segítségével eltűnnek a puklik és az apró hurkák, valamint a letapadt izmokat is segít megdolgoztatni. Más edzéssel kombinálva, már rövid idő alatt szép eredményeket lehet elérni ezekkel a gyakorlatokkal, melyekkel feszesebbé, tónusosabbá teheted ezt a területet, valamint erősítheted a tartást is befolyásoló törzsizomzatot.

hirdetés

A hátizmokat viszonylag könnyű edzeni, mégis ritkán dolgoztatjuk meg őket célzottan. Ülőmunka esetén még nagyobb az esélye, hogy az itt található izmok letapadnak vagy meggyengülnek, így nagy eséllyel zsírpárnák alakulnak ki ezen a testtájékon.

A renyhe izomcsoportoknak köszönhetően a melltartó kis puklikat szorít fel, amikor bevág a húsba. Ez cseppet sem nevezhető esztétikusnak, hiszen az apró hurkák teljesen lerombolják a csinos megjelenést. Ám sok kényelmetlenséget is okoznak, hiszen a pántok szorosnak tűnhetnek, így a melltartó az egyik legkényelmetlenebb ruhadarabbá válik.

A letapadt izmok hosszútávon nyak-, vagy hátfájdalomhoz vezetnek, ezért érdemes rendszeresen megmozgatni őket, ezáltal elkerülhető, hogy bemerevedjenek. A legtöbb edzés nem erre a területre irányul, ezért nem árt a hátra fókuszáló tornát keresni, és azzal kiegészíteni a szokásos mozgást.

Ez a videó a hátra, vállakra, illetve a karokra fókuszál, így nemcsak a bosszantó pukliktól segít megszabadulni, hanem idővel a denevérszárnyaknak is búcsút inthetünk. A karok szintén problémás területnek minősülnek, ezért érdemes kiemelt figyelemben részesíteni őket. A mindennapokban nagyon kevés terhelést kap a felkar hátsó részén elhelyezkedő tricepsz, a fejletlen izmoknak köszönhetően pedig a bőr idejekorán megnyúlhat ezen a területen.

Ha még zsírpárnák is akadnak ezen a testtájékon, még látványosabban fog lecsüngeni az elernyedt bőr, amit nem túl szép kifejezéssel, gyakran denevérszárnynak neveznek. Nyilván, pusztán erősítő tornával nem fognak leapadni a zsírpárnácskák, ezért fontos, hogy bizonyos napokon a teljes testedet átmozgasd valamilyen zsírégető tréninggel, ám az izomfejlesztés úgyszintén hasznos, hiszen az izomnövekedés hatására az anyagcsere-folyamatok is új lendületet kapnak.

Napi 15 perc hátformáló edzés, és eltűnnek a bosszantó hurkák

Csupán 15 perc, mégis alaposan megdolgoztatja az izomcsoportokat, így garantáltan hamar észrevehető lesz a változás. A gyakorlatsor otthon elvégezhető, csupán súlyzókra és egy székre lesz hozzá szükség. A fitneszblogger 5 kg-os súlyzókkal dolgozik, ám kezdésként választhatsz könnyebb súlyokat, vagy két palackot is használhatsz.

A súlyzós feladatokat fekvőtámaszokkal színesíti, így a gyakorlatsor még hatékonyabb lesz, hiszen egymás után dolgoznak a hát-, a váll- és a karizmok. A videó végén van egy pici kardió jellegű etap, így biztosan átmozgatod majd az egész tested. Lezárásként karkörzéseket kell végezni, amelyek szintén a felkar izmait edzik meg.

Bár a felvétel elején van egy rövid bemelegítés, ha ritkán szoktál mozogni, akkor érdemes ezt hosszabban végezni, hiszen csak így kerülhetőek el a sérülések. Természetesen a mozgás utáni nyújtásról sem szabad megfeledkezni.

 

A 15 perces edzés önmagában kevés, ha a súlyvesztés a cél. Ezért nem árt más mozgással kiegészíteni, például futással vagy biciklizéssel. A megfelelő táplálkozásról sem szabad megfeledkezni, jól felépített diétával könnyebben leolvadnak majd a plusz kilók.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés