A lógó, puha felkar ellen pusztán kardóival nem lehet küzdeni, mindenképpen lokális edzésre van szükség ahhoz, hogy a fellazult terület feszesebbé váljon. Ez a torna segít visszarántani az elernyedt tónusokat.

hirdetés

Hatékony torna puha, lógó felkar ellen

Ha az idő múlása és a mozgásszegény életmód nem lenne elég, a felkar szempontjából még a gravitáció is keményen az ember ellen dolgozik. A puha, plöttyedt felkar ellen azonban akár otthon is sokat tehetsz. Nem mindegy azonban, hogy milyen edzéssel próbálod feszesíteni a kényes területet. A zsírégető, kardiótípusú mozgások ugyanis önmagukban nem elegendők a tónusos eredményhez. Lokális gyakorlatokra éppúgy szükség van ahhoz, hogy elbúcsúzhass az integetőhájtól.

Ez a torna 15 percbe sűríti a legjobb gyakorlatokat, amelyek mind-mind a felkar feszesítéséért dolgoznak. Az edzéshez semmilyen kiegészítőre nem lesz szükséged, csak egy kényelmes helyre, ahol biztonságosan végre tudod hajtani a feladatokat.

A felkar megereszkedését sokan a korral tapasztalják meg, azonban fontos tudni, hogy az integetőháj nem jár kéz a kézben az öregedéssel. Megfelelő gyakorlatok és rendszeres torna mellett nem feltétlenül jelentkezik a probléma. Sőt, mozgásszegény életmód mellett vagy nagyobb mértékű súlyvesztés után bármelyik életkorban plöttyedtté válhat. Ilyenkor a renyhe izomzat nem tudja ellátni feladatát, a bőr lógni kezd, amit a gravitáció csak még szembetűnőbbé tesz. Sokan azért azonosítják az öregedéssel a folyamatot, mert olyankor a test fokozatosan veszít az izomtömegből. Ám a megfelelő tornák segítségével az efféle „tünetek” és jelek ugyanúgy lassíthatók, mint a ráncok megjelenése.

Bár a legtöbben talán a hasizmok és a comb formálását tartják a legnehezebb feladatnak, a felkar feszesítése sem kispiskóta. Ennek ellenére a megfelelő gyakorlatokkal egyáltalán nem lehetetlen, azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy egy néha-néha beiktatott 15 perces edzés nem tud csodát tenni. Érdemes más típusú, akár súlyzós, illetve kardióedzésekkel kombinálni a lokális tornákat ahhoz, hogy szemmel látható legyen az eredmény.

Az integetőháj kifejezésből adódóan nagyon sokan azt gondolják, hogy a lelógó, puha és plöttyedt felkar csak azokat érinti, akik túlsúllyal küzdenek. Tény, hogy az egyébként is fellazult kötőszöveteket a felgyülemlett zsírréteg még inkább a föld felé húzza, fogyás után vagy a mozgásszegény életmód miatt kialakuló renyhe izomzat miatt éppúgy felléphet a probléma. Ezért van szükség széles körű beavatkozásra, és ez nem csak a felkar esetén igaz.

Ahhoz, hogy tartós és szemmel látható eredménye legyen az edzésnek, az étrendet is át kell alakítani. A teljes életmódváltás, a kitartás az, ami meghozza a várva várt sikert, és hosszú távon is segít megőrizni a feszes, formás és tónusos alakot.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés