A mindennapokban elenyészően kevés terhelést kap a belső comb, és ez idővel meglátszik a lábak sziluettjén, hiszen ez a terület könnyedén megadja magát a gravitációnak. Ha a kötőszövetek felpuhulnak, megereszkedik a bőr, ezért elengedhetetlen a lokális erősítő edzés, ami megdolgoztatja a renyhe izmokat.

Az alakformálás igazán összetett dolog, hiszen nem csak arról szól, hogy néha-néha ugrabugrál, vagy erősít pár percet az ember. Elengedhetetlen hozzá, hogy hetente többféle mozgásformát végezzünk, de az izomfejlődést támogató, egészséges étrendről, valamint a megfelelő vízfogyasztásról sem szabad megfeledkezni. Az aerob és az anaerob edzések tudatosan felépített sorrendje ösztönzi a szervezetet a kalóriaégetésre, az erősítő gyakorlatsorok pedig megakadályozzák, hogy letornázd magadról az izmot.

Míg az intenzív gyakorlatsorok zsírégető tartományba tornásszák fel a pulzust, ezáltal a szervezet elkezdi felhasználni a tartalékait, az erősítő és alakformáló edzésblokkok karbantartják az izmokat, és tónusossá formálják a testet. Erősíteni nem csak súlyokkal dolgozva lehet, az ismétlődő, izomenergiát kifejtő feladatokkal is elérhető egyfajta izomfejlődés, mely a kötőszövetekre és a bőrre szintén jó hatással van. Bár a lokális edzések önmagukban végezve nem alkalmasak látványos fogyásra, ugyanúgy serkentik az anyagcserét, és a kontúrok feszesítése révén, csökkenhet a megdolgoztatott testrész kerülete.

A pulzuspörgető mozgásformák elképesztően hatékonyak, ha a súlyvesztés a cél, ám feszesítésre nem alkalmasak. Ebben az erősítő edzések segítenek, mivel formálják az izomzatot, így jobb alátámasztást kap a petyhüdt, megereszkedett bőr.

Szuperhatékony edzés, ami feszesre húzza a belső comb kontúrját

A lokális gyakorlatsorok elősegítik az izomfejlődést, ami jó hatással van a zsíranyagcserére és a kalóriaégetésre. A lokális mozgásformákkal megtámogatott edzésterv sokkal hatékonyabb, mivel az izmok több energiát használnak fel, a változás már viszonylag rövid idő alatt centikben mérhető. A belső comb edzés hatékonyan csökkenti a combok kerültét azáltal, hogy feszesebbre húzza a kontúrokat.

A belső combokat a séta vagy egyéb mozgás során kevés terhelés éri. Az itt található kötőszövetek sokszor puhábbak, így könnyebben lerakódik a felesleg. Az általános, lábakat erősítő edzések erre a területre nem fejtik ki a hatásukat, inkább a külső combokra fókuszálnak.

 

A lerakódott felesleg megnehezítheti a nyárias öltözködést, hiszen a szoknyákban könnyedén egymáshoz tapadhatnak a combok és kidörzsölődhet az érzékeny bőr. A fodrozott bőr rövidnadrágban sem mutat esztétikusan. Ám a rendszeres mozgásnak köszönhetően ez a bosszantó probléma megszűnik.

Ez a belső comb edzés csupa olyan mozdulatból áll, ami elősegíti a gyenge izmok fejlődését. A speciális guggolások, kitörések és lábemelések hatékonyan erősítik a területet. A gyakorlatokhoz egy szőnyegre, illetve súlyzóra lesz szükséged, ezt vizes palackkal helyettesítheted.

A súlynak köszönhetően sokkal nagyobb nyomás nehezedik a combokra, így a renyhe, lötyögős területeken hamarabb meglátszik a változás. A súlyzóval végzett mozdulatsor a vállizmokra, illetve a felkarra is hatással van. Idővel eltűnik a kis felesleg, feszesednek a karok, így az ujjatlan felsőrészek sem jelentenek majd problémát.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés