Ezek az emlékezetes frizurák legalább annyira híresek, mint maguk a viselőik. Az alábbi ikonikus hajstílusok egy-egy korszak jelképévé váltak, nők milliói rajongtak értük, és a mai napig fel-felbukkannak a divatban.

hirdetés

Emlékezetes frizurák, melyek mai napig népszerűek

Brigitte Bardot fészekfrizurája

Brigitte Bardot igazi természetes szépség, szélfútta hatású frizuráját rengetegen igyekeztek lemásolni a hatvanas években. Ez a fazon a tupírozás miatt kelt fészekhatást, amire a vágás technikája még egy lapáttal rátesz. Tépett hajvágásnak nemigen lehet nevezni, csak a felső réteg rövidebb, a frizura többi része teljes hosszában tündököl.

Ennek köszönhetően érhető el az a hatás, hogy a haj nem lapul rá a fejtetőre, így sokkal dögösebb és markánsabb megjelenést kölcsönöz. A retró divat jóvoltából a kócos, laza konty, illetve a lépcsőzetes, hosszú frufruval megspékelt vágás most újra visszaköszön.

Képek: Sunset Boulevard/Corbis, Hulton Archive/Getty Images.

 

Kép: Henri Bureau/Sygma/Corbis/Getty Images.

 

Brigitte Bardot hosszú frufrus, lépcsőzetes frizurája újra és újra meghódítja a divatot. A hajvégi hullámok ma is kiemelt helyet foglalnak el a trendek között, a kétezres évek elején Pamela Anderson népszerűsítette az ikonikus Bardot-fazont. Képek: Marc Ausset-Lacroix/Wirelmage, Bettmann/Getty Images.

Mia Farrow rövid haja

Mia Farrow rövid frizurája a tökéletes bizonyítéka annak, hogy a nőiességet nem a tincsek hosszában kell mérni. Hihetetlenül határozott és magabiztos megjelenést kölcsönöz ez a stílus, amely egyszerre dögös és visszafogott. Ez volt a mini pixie alapja, ami idén ismét nagy népszerűségnek örvend.

Képek: George Rinhart/Corbis, Bettmann/Getty Images.

Halle Berry szexi pixie-frizurája

Halle Berry elképesztően dögös Bond-lány volt, akiért nem csak a férfiak, a nők éppen annyira rajongtak. Nem túlzás azt mondani, hogy divatba hozta a szexi rövid hajstílust, a kusza hatású pixie lassan egybeforr a színésznő nevével.

Képek: Vera Anderson/Wirelmage, Jon Kopaloff/FilmMagic/Getty Images.

Audrey Hepburn oldalra fésült fazonja

Audrey Hepburnnek nem csupán egy fazont köszönhet az utókor, ráadásul bármelyik frizurája elképesztően sikkesnek számít mind a mai napig. A rövid frufru roppant egyedi megjelenést kölcsönöz, az oldalra fésült stílus pedig rendkívül kifinomult és elegáns hatást kelt. A fiatal színésznő, Sofia Carson frizuráját is Audrey Hepburn inspirálta.

Képek: Hulton Archive, Donaldson Collection/Michael Ochs Archives/Getty Images.

 

Jennifer Aniston Rachel-fazonja

Jennifer Aniston elképesztően híres színésznő, számos szerepben láthatta már a közönség. Azonban a legtöbb ember számára Rachel karaktere ugrik be elsőre, akit a Jóbarátok című sorozatban alakított. Bár a széria hosszú éveken át futott, így az általa megformált szereplő is rendkívüli módon átalakult, szinte mindenkiben az a frizura képe él, amivel még az első részekben lehetett látni a gyönyörű színésznőt.

Ez a tépett fazon éppolyan népszerűvé vált, mint maga Jennifer Aniston, rengetegen vágattak hasonló frizurát a kilencvenes évek második felében, ezzel pedig a korszak jelképe lett. Bár a színésznő többször bevallotta, nemigen kedvelte ezt a stílust, nők milliói rajongtak érte. Ez a réteges hajvágás egyébként kifejezetten előnyös, hiszen a gyenge, vékony szálú hajat is dúsabbnak mutatja, nagyon megdobja a volument.

Marilyn Monroe laza tincsei

Marilyn Monroe pin-up stílusú frizuráját nők milliói másolták, egy korszak jelképévé vált. Bár inkább egy hollywoodi díva hatását kelti, így ma már eredeti formájában kevéssé elterjedt, mégis olyan népszerű és híres ez a fazon, hogy garantáltan tudja mindenki, miről is van szó. Manapság rövid haj esetén is divatosak a nagy loknik, melyek lágyan keretezik az arcot. Nem csak aranyszőke változatban érdemes kipróbálni, a mai balayage technikákkal sokkal finomabb, természetesebb hatású összkép varázsolható.

Kép: Baron/Hulton Archive/Getty Images.

 

 

Kiemelt kép: Vera Anderson/WireImage/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés