Az elmúlt évtizedekben a divatos frizurák sokat változtak, és számos különleges fazonvariációval találkozhattunk. Ám akadnak olyan örökzöld sikerkreációk, melyek legtöbbször híres nőkhöz kötődnek, akik a fodrásznál ülve talán nem is sejtették, hogy a sikkes vágásukat mindenki le akarja majd másolni.

hirdetés

Idén a frizuradivat igazán sokszínű, így bárki könnyedén megtalálhatja a tökéletes fazont a kínálatban. A sikkes bob évek óta az egyik legnépszerűbb viseletnek számít, ahogyan a laza hullámokkal ékesített hosszabb hajkreációk is rendszerint megjelennek. Ám a nyolcvanas-kilencvenes évek kedvencei is visszatértek, amelyek egyediségükkel csak tovább színesítik a palettát.

A közösségi média korában sokan a divatinfluenszerek által viselt frizurákból merítenek ihletet. Ám évtizedekkel ezelőtt a legnagyobb inspirációt a divatlapok fényes oldalain megjelent nők jelentették. A felkapott színésznők hajviselete szintén nagy hatást gyakorolt a divatra, ezért sokan érkeztek mozi- és pletykalapokkal a fodrászhoz.

Ezek a divatos frizurák még ma is sikkesnek számítanak

A filmcsillagok a vásznon mindig tökéletes hajkoronával szerepeltek, a lágy loknik még manapság is sokszor megjelennek a trendek között. Audrey Hepburn magasra fésült kontyát sokan másolták, ahogyan Marilyn Monroe rövid, szőke tincsei úgyszintén divatot teremtettek.

A hetvenes években Farrah Fawcett haja akkora hatást gyakorolt a divatra, hogy a rétegelt vágás azóta számos fazonvariációban felbukkant. Idén ismét divatos a jól ismert hajviselet, amiért szinte bolondulnak a nők. A kilencvenes években Jennifer Aniston volt a legnagyobb divatdiktátor. A Jóbarátok karaktereivel könnyedén azonosultak a fiatalok, és mindenki Rachel Green haját, ruhatárát akarta. A mai napig, ha valaki elsüti a fodrásznál, hogy egy Rachel-fazont kér, mindenki tudja, miről van szó.

Az ikonikus frizurák még manapság is formálják a divatot, időről-időre újra feltűnnek, és felborzolják a kedélyeket. Ha kíváncsi vagy, hogy mely hajviseletek számítottak elképesztően népszerűnek az elmúlt évtizedekben, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt képek: NBC / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés