A lépcsőzetes frizura újra népszerű, és a tavaszi divatban is kiemelt helyet kapott. Ez a réteges, lekerekített vágás nem hagyja, hogy rálapuljon a fejre a vékony szálú haj, ráadásul beszárítani is roppant egyszerű.

hirdetés

A hetvenes években a lágy hullámok kiemelésére szolgált a rétegelt, lépcsőzetes frizura, gondolj csak Farrah Fawcett kifelé-befelé kunkorodó tincseire, ami óriási divatot indított el a Charlie angyalai című tévésorozat műsorra kerülésekor. A kilencvenes évek végén Jennifer Aniston lobbantotta újra lángra a fokozatos hajvágás trendjét, ő azonban már frufru nélkül viselte a hajdúsító fazont.

Így lesz látványosan dús a vékony szálú haj: ez a lépcsőzetes frizura a titka

A frufru most újra fénykorát éli, ezért főként a hetvenes évekbeli frizurákat veszik alapul a retró trendek, melyek ívelt keretbe foglalják az arcot a befelé szárított tincsekkel. A fizimiskát függönyszerűen kialakított, fokozatosan vágott, megritkított végű tincsek veszik körbe, melyek hosszabb-rövidebb rétegeikkel erős tartást adnak a vékony szálú hajnak, és felturbózzák a hajtömeget.

A dúsító hatás fokozásáért, a fejtetőről induló tincseket rövidebbre szedi a fodrász, egy laza, körkörös réteget kialakítva, puha hajvégekkel. Ennek köszönhetően a töveknél nem lapulnak le a szálak, így az egész frizura megemelkedik.

A beszárítással még látványosabbá teheted a rétegek volumennövelő tulajdonságát. Elég csak befelé szárítani, vagy hajsütővel besütni a különböző hosszúságú rétegeket, és máris kétszer tömöttebbnek tűnik a hajkorona.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés