Az ötvenes évek legdivatosabb fazonjait még manapság is gyakran felelevenítik a tervezők. Audrey Hepburn és Marilyn Monroe kedvenceiből sokan inspirálódnak, ám nem ez az egyetlen stílusvonal, ami felsejlik az idei trendek között. Van egy klasszikus, hullámos frizura, ami szinte minden díjátadó gálán felbukkan évtizedek óta, és most azt is megmutatjuk, hogy miként készítheted el.

hirdetés

Az ötvenes évek szinte ontotta magából a divatos megoldásokat. A filmsztárok mindig elképesztően elegáns darabokban mutatkoztak, a vásznon és a hétköznapi életben egyaránt. A vörös szőnyeges eseményeken pedig a legpompásabb darabokat öltötték magukra. A ruhakreációk mindig elképesztően nőiesek voltak, főként a derekat kiemelő szabásvonalak domináltak.

Az ’50-es évek óta lázban tartja a nőket ez a hullámos frizura

Az ötvenes években az elegáns megjelenéshez szinte elengedhetetlen volt a tökéletes hajviselet. A kifinomult konty mellett a hullámos, kiengedett frizura vált igencsak népszerűvé, ami évtizedek óta elengedhetetlen eleme a hollywoodi csillogásnak.

Ez a hajviselet szinte bármilyen hosszúságú hajból elkészíthető. Pillanatok alatt elegáns, letisztult megjelenést varázsol, ami remekül illik az estélyikhez, ám akár egy lazább összeállítással is elsüthető. A gálaszezonban manapság is gyakran felbukkannak a selymes loknik, a vasárnapi SAG Awardson Cate Blanchett és Reese Witherspoon is ezt a frizurát választotta.

A magazinok szintén gyakran veszik elő ezt a formázást, hiszen tupírral kiegészítve optikailag dúsítja a hajtömeget, így sokkal többnek hat a frizura.

 

Bár a hollywoodi loknik elsőre bonyolultnak tűnhetnek, egy kevés gyakorlással könnyen elsajátíthatók. Csupán hajsütő vasra, hajcsatra, fésűre és lakkra lesz hozzá szükség. A göndörítéssel kezdd, fontos, hogy minél kisebb tincseket csavarj a sütővasra, így szép, szabályos loknikat készíthetsz.

 

Szintén segít, ha egyszerre csak egy részt engedsz le, így jobban átlátod majd a részeket. Ha ezzel megvagy, jöhet a választék elkészítése. Az optikai tuning akkor érvényesül a legszebben, ha oldalra helyezed a választékot, ám azt te döntöd el, hogy jobbra vagy balra kerüljön.

A loknikat szabályosan összerendezheted, majd csatokkal fixálhatod, ehhez a videóban találsz segítséget. Amikor lefújtad hajlakkal, és megszáradt, akkor eltávolíthatod a csatokat. Ez az elegáns hullámos frizura nagyszerű választás bármilyen alkalomra, akár még esküvőre is. Különféle hajdíszekkel pedig még tovább emelheted a megjelenésed fényét.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Képek a cikkben: FashionGoneRogue.com.

  • Megosztás:
hirdetés