Ezeket a nőies fazonokat sokan megtalálhatják a szekrényükben, hiszen ma is jelen vannak a divatban, sőt, a nyár végi és az ősz eleji trendek meghatározó darabjai. A blogger remek tippeket ad, hogyan válogasd össze őket, Marilyn Monroe és Brigitte Bardot nőies stílusában.

hirdetés

A vintage stílust sokan azokkal a turkálókkal köti össze, melyek a különböző divatkorszakok eredeti ruháinak gyűjtőtégelyéül szolgálnak. Ám ma már nem kell korhű kreációkra vadásznia annak, akit az ötvenes-hatvanas évek kedvenc öltözékei inspirálnak, hiszen az akkori szabásvonalak szépen beépültek a modern divatba.

Igaz, hogy manapság több szó esik a hetvenes, a nyolcvanas, valamint a kilencvenes évek irányzatairól, azért a nyári trendekben szép számmal bukkantak fel olyan mintázatok és sziluettek, melyek története jóval korábbra nyúlik vissza.

Divatos mai ruhákkal utánozta le Marilyn Monroe és Brigitte Bardot ultranőies stílusát

Marilyn Monroe az ötvenes évek, Brigitte Bardot a hatvanas évek irányzatait formálta, és mindkettejük öltözékeit a szexi nőiesség jellemezte. A vállakat szabadon hagyó, spanyol szabású felsők, a ceruzaszoknyák, a magas derekú sortok, a capri nadrágok, illetve a derékban karcsúsított, A-vonalban bővülő ruhák most éppúgy népszerűek, legtöbbjük pedig még ősz elején is kihasználható.

 

Érdemes megfigyelni, hogyan válogatja össze a stílusblogger ezeket a darabokat, a színésznők ikonikus fotói alapján. A pöttyös szoknya, a kötött kardigán, és az ujjatlan blúz sem idegen a mostani trendektől, ráadásul ultranőiessé varázsolják a modern szetteket.

Kiemelt képek: Michael Ochs Archives, Silver Screen Collection, Baron/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés