Az új év kezdete sok szempontból a megújulás időszaka. A legtöbb nő nem csak testileg-lelkileg készül fel az előtte álló évre, hanem annak is elérkezettnek látja az idejét, hogy a megjelenésén változtasson. Olykor egy szimpla hajvágás elegendő lehet a stílusváltáshoz, egy rövid frizura kellőképp megteszi a hatását, ha profi szakember kezébe kerül a gyeplő.

hirdetés

A hosszú haj meglehetősen sok figyelmet és gondozást igényel, ám a tévhitek ellenére a rövid fazonnal sincs ez másképp. Mégis érdemes bevetni a hajvágást abban az esetben, ha stílusváltás és megújulás a cél. A rövid frizura is lehet irtó nőies és szexi, ezekből a fazonokból úgyszintén sokfélét lehet alkotni, így az összképnek csupán a kreativitás szab határt.

Az alábbi hírességek sok inspirációval szolgálhatnak frizuraügyben, hiszen az általuk választott hajfazonok roppant nőiesek és könnyen formázhatóak, így nem véletlen, hogy ezek a vágások idén is népszerűek.

6 frizura, amivel feldobhatod az évkezdést: garantált a siker

Bobfazon

Az örök kedvenc, ami úgy tűnik, soha nem megy ki a divatból. Azok számára, akik nem szeretnék drasztikusan rövidre vágatni a hajukat, tökéletes megoldás lehet egy szexi bob. Könnyed hullámokkal egy kis játékosságot lehet vinni az összképbe, egyenesre vasalva pedig elképesztően kifinomult hatást kelt. Emma Roberts dögös barna és gyönyörű szőke árnyalatú verzióban egyaránt kipróbálta, nem is tudjuk eldönteni, melyik állt neki jobban.

Laza, hullámos fürtök

Egy rövid frizura elképesztően megváltoztatja a külsőt, pár apró mozdulattal pedig nap mint nap változatossá tehető. Anne Hathaway hosszú tincseit imádják a rajongók, ám a rövidebb fazon is roppant jól áll neki. Lazább szerelésekhez a hanyag loknik kifejezetten passzolnak, bohókás és lezser megjelenést kölcsönöz ebben a formában a rövid stílus. Visszafogottabb, elegánsabb verzió éppúgy készíthető ugyanabból a fazonból, így gyakorlatilag mindegy, hová igyekszik az ember, tökéletes választás lehet egy rövid bob.

Az örökzöld pixie-stílus

Halle Berry nevével gyakorlatilag már egybeforrt a pixie-stílus. Sokan félnek ettől a fazontól, hiszen azt gondolják, nem lehet belőle több stílust kihozni. De még mennyire, hogy változatos! Ez a frizura ultradögös, szabadon hagyja a nyak vonalát, amitől még inkább nőiessé válik. Egy kis melírral kombinálva különösen vadító lesz az összkép.

Aszimmetrikus bob

Rihanna ikonikus frizurájával a kétezres évek elején divatba hozta az aszimmetrikus bobfazont. Ez a bevállalós nőknek ajánlott stílus kifejezetten nyújtja az arcot, rendkívül dögös és nőies megjelenést kölcsönöz. Nem csupán az elülső tincsek hosszabbak, általában a két oldal sem egyformára van nyírva. Emiatt kissé rendezetlen hatást kelt, miközben mégis egységes az összhatás. Ebben a kettősségben rejlik a frizura varázsa.

Hátul rövid, tépett fazon

A tépett frizurák egyszerűen vadítóak. Azok számára, akik megunták a hosszú tincseket, tökéletes választás lehet egy Victoria Beckham-séró. A rendezetlen tincsek szexivé varázsolják a megjelenést, a hátul rövidebbre nyírt fazon pedig igencsak könnyen kezelhető. A hanyagul oldalra dobott frufru szinte elhagyhatatlan eleme ezeknek a típusoknak, ez lehet hosszabb és rövidebb egyaránt, a végeredmény mindenképp szuper lesz. A réteges vágások miatt ez a hajstílus kifejezetten ajánlott vékony szálú hajhoz, hiszen dúsító hatással bír.

Az egyszerű néha a legjobb választás

Vannak azok a pillanatok, amikor a legegyszerűbb választás tűnik a leginkább célravezetőnek. Azok számára, akik valóban rövid frizurára vágynak, tökéletes választás lehet egy szimpla fazon. Ez a stílus nincs túlgondolva, túl sokat nem kell bajlódni vele reggelente, ráadásul ebből is különböző stílusokat lehet kihozni. A frufruval szuperül lehet variálni, egy kis melír vagy halvány színátmenet pedig különösen feldobja az összhatást. Lily Collins és Zendaya egyaránt kipróbálta már, és bár azóta hosszú hajjal láthatja őket a nagyközönség, a rövid tincsek eszméletlenül jól álltak nekik.

 

Kiemelt kép: Gregg DeGuire/FilmMagic/Bo Valentine/FilmMagic/Getty Images.

Cikk képei: Gregg DeGuire/FilmMagic/George Pimentel/WireImage/James Devaney/GC Images/Mathew Imaging/WireImage/Vera Anderson/WireImage/Paul Archuleta/FilmMagic/Lester Cohen/WireImage/Bo Valentine/FilmMagic/Ferdaus Shamim/FilmMagic/Imeh Akpanudosen/Jon Kopaloff/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés