Brigitte Bardot az eszményi nőt testesítette meg a hatvanas években, szinte alig akadt olyan hölgy szerte a világon, aki ne próbálta volna meg leutánozni az öltözködését, a sminkjét, és a nőiesen buja frizuráit. Az akkori divatban élenjáró tupírozott, hanyag kontyok, valamint a függönyfrufruval kiegészített hajviseletek idén is elképesztően népszerűek, ráadásul pofonegyszerűen elkészíthetőek!

hirdetés

A divat ismét visszakanyarodik a hatvanas évekhez, amikor olyan színésznők voltak a nőiesség szimbólumai, mint Brigitte Bardot, Sophia Loren, Elizabeth Taylor, vagy Catherine Deneuve, akik minden rezdülésükkel  formálták a hatvanas évek divatját.

A jólfésült loknik trendjét Brigitte Bardot törte meg szélfútta, szexisen kócos, ikonikus frizuráival, amire nagyon hamar rákaptak nők. A francia híresség kinézetét a hanyag elegancia tette teljessé, bár megjelenésével sokszor azt a hatást keltette, hogy csupán perceket töltött a tükör előtt.

Kép: Sunset Boulevard/Corbis/Getty Images.

 

A tavaszi-nyári szezon egyértelműen a retró hajviseletek olvasztótégelye: a körkefével beszárított, rövid fazonok elképesztően nőiesek, ezt a hatást a tupírozott hajtövek csak tovább emelik. A hosszabb frufru szintén tökéletes kiegészítése a csinos megjelenésnek, hiszen a lépcsőzetesre vágott tincsek szépen kiemelik az arcvonásokat.

Brigitte Bardot nőies frizurái még mindig hódítanak

A vlogger Brigitte Bardot leghíresebb frizuráit készíti el, amelyek valóban egyszerűek és nőiesek. A sort az ikonikus kontyával nyitja, majd egy kislányos copfos frizurával folytatja.

Híres kontya máig sikkesnek számít, hiszen a tupírral kiegészített hajviselet megemeli a hajtöveket, így sokkal dúsabbnak tűnik a frizura. Könnyedén elkészíthető, legtöbbször csupán pár eszköz és egy kis gyakorlás szükséges. A szélfútta hatású hajviselet bájos hanyagságot csepegtet a megjelenésbe, és az egész küllem természetessé, mégis nőiessé válik.

Elsőként begöndöríti a tincseit, hiszen így sokkal nagyobb lesz a haj volumene, és texturálttá válik a frizura. Majd fokozatosan haladva, hullámcsatokkal tűzi fel a loknikat a feje tetejére. Mivel a vloggernek nincs frufruja, póthajjal pótolja azt, ám enélkül is csinos lesz a frizura.

 

Másodízben egyszerűen két copfot készít, ezzel a hajviselettel úgyszintén gyakran mutatkozott a színésznő. Ehhez elsőként feltupírozza a haját, majd két részre választja, és hajgumival rögzíti. A harmadik frizurához hajpántra lesz szükség, ennek a variációnak a másnapos haj sem jelent akadályt!

Legutoljára egy igazán látványos kontyot fésül a hajából, amit hajékszerrel tesz teljessé. Szoros copfba fogja a tincseit a fejtetőn, majd az arc melletti részekből formáz egy trükkös frufrut. Miután ezzel elkészült, szétválasztja a lófarkat, az egyik részt feltupírozza, és a hajgumi köré tekeri. A másik szekciót hajsütővel hullámosítja, ezután az apró hurkákkal eltakarja a kontyot.

Bár elsőre bonyolultnak tűnhet, a videóban van pár okos kis trükk, amelyek megkönnyítik a hajformázást. Ha kevesebb hajjal rendelkezel, akkor az utolsó frizurához használhatsz hajfánkot, hiszen a tincsek úgyis elfedik, és nem fog látszani.

 

Kiemelt kép: Hulton Archive / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés