Sofia Carson megmutatta a Vogue-nak, hogyan készít el egy egyszerű, letisztult, ám annál nőiesebb natúr sminket, ami mindössze 12 percébe kerül. A 28 éves színésznő a legtöbb alkalommal visszafogottan használja a kozmetikumokat, bár előfordul, hogy a közönség láthat rajta erősebb, tónusosabb árnyalatokat is.

hirdetés

 

Sofia Carson a natúr smink mestere: pár perc alatt tökéletesíti megjelenését

A matt sminkeket kedvelő Sofia a napi rutinját egy alapos arctisztítással kezdi, majd hidratálót használ, hogy megőrizze bőrének kifogástalan állapotát.

Szemöldökének formázása és hangsúlyozása az első lépés sminkrutinjában. Sofia Carson mindig dús szemöldökkel rendelkezett, az édesanyja pedig még akkor sem engedte neki, hogy vékonyra szedje azt, amikor ezt diktálta volna a divat.

A bőr egységesítésének érdekében színezett hidratálót használ, majd erre a rétegre viszi fel a bőrtónusához tökéletesen passzoló alapozót, amit egy szivaccsal egyenget el. Ezután a kontúrozás következik, aminek köszönhetően a smink kiemeli az elképesztően nőies arcvonalakat.

Egy csodálatos, cseppet sem feltűnő púder felvitele után jöhet a rúzs, amihez egy matt, visszafogott árnyalatot választ. A szájfényt erre az alapszínre keni fel. Sofia Carson a szemhéjára egy bronzos árnyalatot választ, ami a natúr smink középpontjában áll, és természetesen a highlighter sem maradhat el.

 

Sofia már rutinosan applikálja fel a műszempillákat, ezért számára nem okoz gondot, hogy ezt a lépést is beépítse gyors, egyszerű sminkjébe. Elmondása szerint ezt már bármikor, bárhol meg tudná csinálni. Efelől semmi kétség, egy színésznőnek minden bizonnyal számtalan alkalommal kell rohanás közben kihoznia magából a legtöbbet.

 

Végül szempillaspirállal emeli ki az egyébként csodálatosan gyönyörű szemeit. Sofia Carson a reggeli rutin részeként haját is ápolja, illetve a tökéletes megjelenéshez hozzátartozó parfüm szintén ekkor kerül kiválasztásra, tehát nem csupán a fantasztikus natúr smink elkészítése fér bele a röpke 12 percbe.

Az eredmény magáért beszél, érdemes ellesni pár tippet Sofia Carsontól, ha igazán nőies, letisztult sminket szeretnél készíteni rövid idő alatt.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés