Jennifer Aniston frizurájából és stílusából sokan merítenek ihletet, hiszen az 52 éves színésznő nem tud hibázni. A stílusikon címet még a kilencvenes években nyerte el magának, amikor feltűnt a képernyőn Rachel Greenként. A premier után tömegével kérték a nők a rétegezett hajviseletet, amely azóta csak a Rachel-fazon nevet viseli.

hirdetés

A világ ismét Jóbarátok-lázban ég, hiszen nemrég került fel a Jóbarátok: Újra együtt című különkiadás az HBO platformjára. A sorozat az elmúlt bő 25 évben megtartotta a rajongótáborát, sőt! A vicces jelenetekkel teletűzdelt epizódok még manapság is tömegeket vonzanak a képernyők elé.

A komikus szituációk, pergő dialógusok és a kidolgozott karakterek mellett nagy szerep jutott a divatnak, hiszen a Jennifer Aniston által megformált Rachel Green imádta a trendeket. A sorozat stylist csapata a kilencvenes évek összes slágerfazonját felvonultatták akkoriban, így nem meglepő, hogy még manapság is sokan merítenek ihletet a főszereplők szereléseiből.

A Rachel-fazon még mindig tud újat mutatni

Ám a ruhák mellett a frizurák szintén lázban tartották a nőket, nem véletlen, hogy a rétegezett vágás ekkora érdeklődésnek és sikernek örvend. Az évtized derekán majdhogynem mindenki a körkefével beszárított hajviseletet kérte, a fodrászok még manapság is tudják, mit jelent, ha valaki csak ennyit mond a székben ülve: egy Rachel-fazont kérek.

 

Bő húsz évvel később az ikonikus fazon népszerűsége ismét fellobbant, és egyre többen kérik a fodrásztól a rövidebb tincsekkel megbolondított frizurát. A Rachel-fazon lépcsőzetesen vágott tincsekből áll, amelyet a fodrászok tupírral és körkefés beszárítással fésültek a helyükre.

A frizura modernebb verziójában is megjelennek az eltérő hosszúságú rétegek, ám nincs éles váltás, gyakran csak az arcot keretező tincseket nyisszantja le jobban a fodrász. A finom átmenetek igazán dús, tömött textúrát adnak a hajviseletnek, ami sokkal sűrűbbnek tűnik optikailag.

A beszárítása is roppant egyszerű, pusztán egy körkefére vagy meleglevegős hajformázóra van hozzá szükség. A technika mindkét esetben hasonló: elsőként a formázni kívánt tincseket a kefével meg kell szárítani, majd egyszerűen átfésülni.

A modern Rachel-frizura száraz hajból úgyszintén megformázható, ám ebben az esetben több hajlakkra lesz szükséged. A volument tovább növelheted, ha a hajmosáshoz hajtőemelő sampont, illetve balzsamot használsz. Sokan kedvelik a hajhabot, ám ez sokszor ragacsos érzetet hagy a hajtöveken. Ha mégis ezt választanád, akkor egyenletesen vidd fel, és fésűvel oszlasd el.

A Rachel-frizura elkészítése egyszerűbb, mint elsőre gondolnád. Szinte bármilyen hosszúságú hajból megformázható, és a hosszabb tincsek sem jelentenek akadályt. Ebben az esetben a hajvégek kapnak egy szép, hullámos ívet, miközben a viselet többi része sokkal tömöttebb hatást kelt. Ha szeretnéd ellesni a helyes szárítási technikát, akkor ebből a videóból könnyedén megtanulhatod a praktikát!

 

A felturbózott Rachel-fazon sokkal természetesebb hatást kelt, hiszen nincs benne tupír és megszűnt az éles kontraszt a hajhosszt illetően. A rövidebb tincsek itt is jelen vannak, ám feltűnés nélkül belesimulnak a többi rétegbe, ezzel pedig megdobják a volument!

 

Képek: NBC / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés