Az őszi-téli divat számos stíluselemet visszaemel a hatvanas évekből, ennek hatására a vintage frizuraviseletek is egyre népszerűbbek. És ki is lehetne a legjobb idegenvezetőnk abban a korban, mint Brigitte Bardot, aki merőben meghatározta az akkori divatot. A loknis konty, amit olyan népszerűvé tett, gyorsan és könnyedén összedobható!

hirdetés

Tavaly a francia sikk kapcsán, idén a hatvanas évekből merített divatinspirációk miatt érdemes sorra venni a szexi színésznő ikonikus frizuráit. Két igazán nagy kedvence volt a banánkonty, és a kócosan feltűzött loknis frizura, amit szemhangsúlyos sminkkel tett igazán bájossá.

A francia nőknek a vérében van a hanyag elegancia, mellyel azt a hatást keltik, hogy cseppet sem erőlködtek a küllemükön, mégis irtó jól néznek ki. Ezt a stílustrükköt Brigitte Bardot is gyakran bevetette hajdanán, így születtek meg a rendetlen, szélfútta kontyok, melyek bájos lazaságot csempésztek a nőies megjelenésbe.

Szélfútta frizura Brigitte Bardot ajánlásával: loknis konty egyszerűen

Első lépésként laza loknikkal kell dúsítani a hajtömeget. A hullámosításnál leginkább a hajvégekre koncentrálj, vagyis ne csavard fel, illetve ne süsd be teljes hosszában a tincseket. A fürtöket alaposan fésüld át, hogy megfelelően lágy hullámokat kapj.

Azután jöhet a tupír, amit kezdetben a hajtöveknél végezz, átlósan haladva. Egy-egy fürtöt válassz le a többitől, kicsit tupírozd fel, aztán hátul ugyanígy folytasd. A hajvégeket szintén tömöttebbé teheted ezzel a módszerrel. Vékony, hosszú nyelű, keskeny, sűrű fogú fésűre lesz szükséged a művelethez.

 

Ha utána úgy néz ki a hajad, mint egy szénaboglya, a felső felületét lazán fésüld át, hogy ne tűnjön töredezettnek. Majd készíts egy magas copfot a videóban látható módon, végül tűzd fel a loknikat. A lényeg, hogy olyan hatást keltsen a konty, mintha a fej fölött lebegne. Törekedj a légies, könnyed hatásra, mintha csak tükör nélkül, sebtében fogtad volna össze a hajad. Húzkodj ki néhány kósza tincset a szélfútta megjelenés érdekében, és amennyiben szükséges, újra hullámosítsd őket.

Kiemelt kép: Hulton Archive/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés