A hetvenes-nyolcvanas évek hozománya, a tépett frizura számos fazonvariációban felbukkant már az idei divatban. Ha valami bohókásra vágysz, ami egyben nőies és roppant bájos, ez a rövid hajstílus könnyen a szívedbe lophatja magát.

hirdetés

A kócos shag fazonnal kezdődött minden, amit a hetvenes-nyolcvanas évek visszatérő trendjei rántottak magukkal, és bő két évvel ezelőtt rögtön a slágerfrizurák közé verekedte fel magát. Népszerűsége ma sem hagyott alább, sőt, azóta beúszott a képbe az újragondolt mullet fazon, ami már rég nem azonosítható a retró focistahajjal.

A két trend összemosódásából aztán megszülettek azok a rövid, tépett frizurák, melyek most óriási népszerűségnek örvendenek. 2019-ben a kifutón és a magazinfotókon is egyre több modell jelent meg ezzel a szélfútta, romantikusan vagány hajjal, azóta pedig sokféle formában élesztették újjá a fodrászok ezt a hatalmasra duzzadt sikertrendet.

Rövid tépett frizura az új kedvenc: egyszerűen imádjuk!

A bájos arc kiemelésére szolgál ez a játékosan mozgalmas, frufrus fazon, ami igazán egyedivé teszi a megjelenést. Sokan nem találják eléggé nőiesnek a tarkónál túl rövidre vágott vagy felnyírt frizurákat, így ez a fazon újat tud mutatni a rövid hajak között, hiszen rétegesen kialakított tincsei a nyaknál kicsit hosszabbak, és pajkos kis loknikat lehet formálni belőlük.

A fejtetőn is meghagyja a volument a fodrász, viszont a hajvégeket kicsit ritkásabbra szedi, ettől lesz olyan bájosan kócos az összhatás. A kifelé-befelé szárított szálak dús rétegekben omlanak egymásra, amitől az egész hajkorona gyönyörűen texturált lesz. Persze, muszáj formázni, de nem nehéz belőni és elrendezni a tincseket, ugyanis a természetes, szélfútta kócos hatás a cél.

A nagy pénzrablás Tokiója szintén bevállalta ezt a shag vágásokkal felturbózott mullet fazont, ami tépett frufruval az igazi. Úrsula Corberó frizuraváltozata meghozta a kedvet ehhez a divathoz, így ősszel is egyre többen döntenek a hajvágás mellett.

A rövid hajstílusok közül jelenleg ez az egyik legkedveltebb variáció, hiszen a nőies és vagány megjelenéshez egyaránt jól passzol. Ráadásul gyönyörűen lehet sminkelni hozzá: a természetes, natúr makeup mellett a drámai szemfestést, valamint a vöröst rúzst is elbírja, és csodásan harmonizál a retró ruhatrendekkel.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés