Az ötven felett járó anyuka mindennap bebizonyítja, hogy az alakformáló edzés otthon is kivitelezhető. Lenyűgöző formában van!

hirdetés

Az otthoni edzés egyeseket kifejezetten motivál, hiszen még csak ki sem kell mozdulni otthonról, az izomzat mégis alaposan átmozgatható. Persze a lehetőségek valamilyen szinten korlátozottak, szerencsére bármilyen edzettségi szint esetén bele lehet már vágni a tornákba, ugyanis az interneten tucatnyi videó sorakozik, legyen szó kezdő vagy éppen haladó gyakorlatokról. Az sem akadály, ha valaki csak egy-egy terület formálását tűzi ki célul, a saját testsúlyos tornákkal is látványos, szép eredményt lehet elérni.

Mások azonban nem tudják rávenni magukat a mozgásra, az otthon kényelméből sokszor tényleg nehéz kimozdulni. Az ötven felett járó blogger remek tippeket ad, amelyek segítségével abszolút formában tartható az alak, miközben a motiváció és a kitartás sem lankad pár alkalom után.

Edzés otthon 50 felett: a blogger tippjei aranyat érnek

Őszintén mesél saját történetéről

A csinos anyuka YouTube-videókkal robbant be a köztudatba, manapság már több mint másfél millió feliratkozóval büszkélkedhet a videómegosztó platformon. A küldetésének tekinti, hogy felnyissa a nők szemét, és segítse őket abban, hogy sokkal jobban higgyenek magukban. Szerinte az edzés és az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki jól érezze magát a bőrében. Éppen ezért igyekszik motiválni követőit arra, hogy rendszeresen mozogjanak és figyeljenek arra is, hogy milyen tápanyagokat visznek be a szervezetükbe.

Az Instagramon szintén szép számú követőbázist épített már ki, több mint 114 ezren követik, amit leginkább fantasztikus kisugárzásának és remek tippjeinek köszönhet. Meg sem mondanánk róla, hogy már betöltötte az ötvenet, csodás alakjával és gyönyörű arcával mindenkit lehengerel. Ami különösen szimpatikus, hogy nyíltan mesél saját történetéről, tapasztalatairól, betekintést enged érzelmeibe és nehézségeibe is. Rendkívül motiváló személyiség, akinek minden szava aranyat ér!

Mielőtt az edzés 50+-os királynőjévé vált volna, túlsúllyal küzdött és hihetetlenül elégedetlen volt magával. Minden alkalommal, amikor tükörbe nézett, csak negatív gondolatok jutottak az eszébe, szinte hallotta a fülében, hogy mások is a testéről beszélnek és leszólják megjelenését. Eljött azonban az a pont, ami a blogger szerint nélkülözhetetlen a változáshoz, vagy inkább változtatáshoz. Elkezdte értékelni magát, illetve a testét mindazért, amire képes.

Azt vallja, hogy önszeretet nélkül lehetetlen tartósan egészségesen élni, hiszen a motiváció hamar elvész, ha valaki nem tudja értékelni önmagát és az elért apró célokat. Az első lépés tehát, hogy mindenki elfogadja magát, s ne foglalkozzon azzal, amit a világ lát. Az csupán külsőség, a lélek azonban az emberben van, amit mások nemigen láthatnak.

Tippjeivel mindenkit motivál

A lélekemelő tanácsokon túl abban is igyekszik segíteni az őt követő nőknek, hogy hogyan érdemes nekilátni a tornának. Ötven év felett nem lehetetlen belecsapni a változásba, ráadásul az edzés otthon is legalább annyira hasznos és látványos lehet, mintha profi gépekkel dolgozna az ember.

Ami szerinte sokat segít, ha vannak olyan tornázós szettek a szekrényben, amit az ember lánya bármikor előkaphat. Az nem jó, ha már eleve melegítőben flangál valaki, és úgy áll neki edzeni. Nagyon motiváló, ha annak ellenére is van egy kész procedúra, hogy nem kell kimozdulni otthonról. A csinos szettek motivációként szolgálhatnak arra, hogy végül tényleg megtörténjen az edzés, hiszen ha már átöltöztünk, nincs megállás.

Nem szabad túltolni az elvárásokat. Sokan esnek abba a hibába, hogy túl hamar, túl látványos eredményt szeretnének elérni. Legyen ez egy jó kikapcsolódás, aminek nem feltétlenül az a célja, hogy tónusos, feszes formát faragjon. Idővel az eredmény is eljön majd, ám ebben az esetben nem teher lesz az edzés, hanem élmény, az csak hab a tortán, hogy fitté és csinossá varázsolja az alakot.

Az sem mindegy, hogy milyen videót választ az ember. Fontos tisztában lenni az aktuális erőnléttel, semmiképp nem szabad túllőni a célon. Egy idő után észrevétlenül is javul majd a teherbírás, ilyenkor lehet nagyobb fokozatra kapcsolni. A csinos bloggernek temérdek videója van már fent a YouTube-on, bőven lehet válogatni az alakformáló gyakorlatok között.

Ez a videó például egy teljes testre ható HIIT-gyakorlatsort mutat be, amely abszolút a zsírégetésre koncentrál. Számos hasonló edzés sorakozik a lejátszási listáján, miközben egy-egy területre fókuszáló feszesítő, erősítő és nyújtó gyakorlatokat is bemutat.

 

Azt vallja, hogy mindig csak 1%-kal kell jobban teljesíteni, mint tegnap. Ez pedig nem csupán az edzésre vonatkozik, hanem az élet minden apró területére. Ha első blikkre túlzottan nagy változást szeretne valaki elérni, nehéz úgy teljesíteni, hogy az illető elégedett legyen magával. Örülni kell az apróságoknak, és senki ne felejtse el megjutalmazni magát azért, mert a pihenés és a nassolás helyett most az otthoni edzést és az egészséges vacsorát választotta!

Kiemelt kép: fabulous.50s/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés