A szabad levegőn tett séta jó hatást gyakorol a szervezetre, de a tempós lépegetést otthon, zárt térben is gyakorolhatod. Nem fogod elunni magad, hiszen kombinált gyakorlatokról van szó.

Napi 20-30 percnyi tempós séta beiktatásával felpezsdítheted a vérkeringésedet, illetve megnövelheted a sejtek oxigénellátását, ezáltal segítheted a szervezeted anyagcsere-folyamatait.

A sétát sokan nem tekintik sportnak, pedig a gyors ütemű lépegetések éppúgy fejlesztik az izmokat, illetve segítik a zsírbontást, mint azok a tornagyakorlatok, melyek alaposan megmozgatják a lábakat. Ehhez azonban olyan ütemben kell gyalogolni, hogy a nyugalmi állapotból az aktív tartományba billenjen át a pulzusszám.

Az alábbi edzés a lendületes lépegetést kombinálja a kar és a törzs izmait átmozgató feladatokkal, így sokkal komplexebb, mint az, ha csak végigsétálsz az utcán. Ugyanakkor a gyakorlatok nehézségi foka nem éri el a haladó szintet, így nem muszáj sportos előélettel rendelkezned, hogy belevágj ebbe az edzésbe. Bár a gyakorlatsorok nem túl megterhelőek, a bemelegítést nem érdemes elbliccelni, és a feladatok végeztével nem árt nyújtani egy picit.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés