A belső comb eltunyult izmait erősítő gyakorlatokkal teheted tónusosabbá. Ez a tízperces edzés akkor a leghatékonyabb, ha naponta végzed, a zsírégető kardió torna kiegészítéseként. Gyorsan legyalulja a puklikat, és feszesre húzza a kontúrvonalat.

hirdetés

 

Különösen ülőmunka mellett, a lábformáló edzésekre érdemes időt szánni, hiszen a combok területén érzékelhető leghamarabb a kontúrvesztés. Ha a tartóizmok renyhék, a bőr is könnyebben megereszkedik, ennek hatására a combok belső része lötyögőssé, fodrossá válhat, a felpuhult izmoknak köszönhetően pedig a zsírlerakódás is megindulhat.

Rendszeres futással a lábak jó edzettséget kaphatnak, de ez a mozgás a belső combokat még így is kevésbé érinti. A célzott gyakorlatok segítenek abban, hogy a lábak formásabbak legyenek, körvonaluk pedig egyenletsebbé váljon. A zsírégetéshez külön mozgásformát válassz: futással, kardió tornával, HIIT edzésekkel könnyebben lesuttyan a felesleg, az erősítő feladatok pedig a szálásításért felelnek. Ez utóbbihoz adunk most remek tippet.

Tónusos lesz a belső comb, és csupán napi 10 perc edzés kell hozzá

A zsír kitüremkedését többnyire az okozza, hogy az izmok elveszítik tartásukat, a bőr megnyúlik, lötyögőssé válik. Ez nem csak esztétikailag zavaró, hiszen a belső combok területén súrlódást okozhat, ami megnehezíti a járást, illetve kényelmetlenné teheti a szűkebb nadrágok viselését. Sok minden kavarog a nők fejében az erősítő edzésekkel kapcsolatban.

A tónusos, definiált izmok felépítéséhez elengedhetetlen az erősítés. Ám tudjuk, hogy ahol izomra dolgozunk, vagyis erősítünk, ott vastagabb lesz a terület, hiszen az izomzat növekedni, fejlődni fog. Akkor, hogy lesz karcsú a lábunk? Mindenképp úgy, hogy az erősítő edzéseket nem önmagában, hanem egy edzésterv részeként végezzük. Magyarán, kell a kardió, az ugrabugrálás, intenzív testmozgás, hogy a felesleg leapadjon. Ilyenkor gyakran izomból is veszítünk.

 

Bizonyos testrészeket azonban csak izommunkával lehet formálni. A comb és a fenék tipikusan ilyen. A nagy izomnövekedéshez azonban főként tesztoszteron kell, tehát nem kell attól tartania a nőknek, hogy fatörzsnyi combot hoznak össze maguknak pusztán egy kis lábmunkával. Nyilván, az erősítés mértéke is számít. A gumiszalag ellenállásával, vagy edzőtermi súlyzós lábgépekkel kombinálva, a folyamat látványosabb eredményt generál, de a napi tíz perces combizom-gyakorlatoktól még nem vastagodnak meg jelentősen az izomrostok.

A feszesség és a határozott kontúrvonal azonban visszanyerhető. Két hét múlva, várhatóan nem csak az izomláz fog feltűnni reggelente, hanem a tükör előtt állva is látható lesz a változás. Míg a határozatlan, ernyedt kontúrvonaltól terebélyesebbnek tűnnek a combok, feszesítéssel pont az ellenkezőjét érheted el, vagyis a terület keskenyebb lesz.

 

A videóban látható gyakorlatok nagy részét a földön kell elvégezni, ezért az oldalirányú ülő vagy fekvő pozíciónál bezavarhat a medencecsontod. Emiatt kifejezetten javasolt egy puha polifoam típusú jógamatracot vagy más vastag szőnyeget leteríteni a tornához.

Egy másik egyszerűen beszerezhető eszköz, amire szükséged lesz a gyakorlat elvégzéséhez, az egy párna, de ezt akármilyen ruhaneművel helyettesítheted. A lényege ugyanis az, hogy azt a comb közé fogva, a belső izmok szorításával tarthatod egy helyben. Ezzel intenzívebb hatást fejthetsz ki a gyakorlatok elvégzése közben.

Ahhoz, hogy könnyebb feladat legyen a kilók leadása, hasznos lehet zsírégető vitaminokban gazdag smoothie-val, valamint rostokban gazdag zabkásával indítani a napot. A különféle anyagcsere-pörgető ételeket és italokat is tartalmazó, kalóriaszegény étrend megfelelő alapot ad majd az edzéseknek, hogy a felesleg leapadjon.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés