Nem csak a modellek számára fontos az edzés, de tény, hogy a munkájuk kapcsán szinte elvárás, hogy a maximumot hozzák ki testi adottságaikból. A legfontosabb gyakorlatokat mutatja meg a vlogger, ez a torna csodásan formálja az alakot, ha rendszeresen végzed.

hirdetés

Bár a modellszakma és a divatvilág rengeteg skatulyától és elavult szemlélettől szabadult meg az utóbbi pár évben, így ma már a szépség diverzitását helyezi fókuszba az idealizált testkép helyett, az egészséges életmód és a rendszeres testedzés továbbra is fontos része a manökenek és a fotómodellek mindennapjainak.

Nem csupán a vonalaik megőrzése miatt, hanem a teherbírásuk és az egészségük érdekében is nélkülözhetetlen a testmozgás, hiszen olykor felgyorsult tempóban zajlanak a fotózások, divatbemutatók, emellett sokat utaznak, és az sem ritka, hogy több kilométert tesznek meg a kifutón tűsarkúban egy-egy divathét alatt. A pluszos méretű modellek sem tartózkodnak a sporttól, és persze, sok olyan edzés akad, ami testalkattól függetlenül rengeteg manökennél bevált alakformálás és tónusozás szempontjából. A kedvenceik közül ragadtunk ki egyet!

A modellek szerint ez az edzés szépen formálja az alakot

Ez az edzés a teljes testet átmozgatja, olyan gyakorlatokat tartalmaz, amelyeket a Victoria’s Secret-modellek szívesen csinálnak egy-egy fotózás vagy kifutós vonulás előtt. Szépen tónusozza a hasat és a felsőtestet, de a többi izomcsoportot sem hagyja pihenni. Csupán húsz percet vesz igénybe, így még a legsűrűbb napjaidba is belefér!

 

Azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy ez a torna igencsak rövid ahhoz, hogy a felesleg ledolgozásában segítsen. Célszerű más edzéstípusokkal kombinálni ahhoz, hogy valóban látványos változást érjen el vele az ember lánya. Addig, amíg a pluszkilók nem moccannak meg, a kidolgozott izomzat gyakorlatilag csak megbújik a zsírréteg alatt. Éppen ezért mindenképpen szükség van valamiféle kardió, HIIT-típusú mozgásra is ahhoz, hogy ténylegesen érzékelhető legyen az átalakulás.

A Victoria’s Secret-modellek kedvenc gyakorlatait vegyíti ez a feladatsor. A modellek számára rendkívül fontos, hogy folyamatosan szinten tartsák az állóképességüket, hiszen a fotózások és divatbemutatók hosszas talpon állást igényelnek. A rendszeres edzés sokat segít abban, hogy felkészülten és magabiztosan bírják az órákon át tartó pózolást és készülődést.

 

Arról nem is beszélve, hogy a megfelelő edzés segítségével csodásan formássá, tónusossá formálható az alak, ami egy szupermodell számára kifejezetten fontos. A kardióedzések mellett szükség van az egy-egy területre fókuszáló, alakformáló tornákra is, amelyek a hasizmokat, a combokat vagy épp a karokat bírják kemény munkára.

Ez a változat szuper kiegészítése lehet a zsírégető tornáknak, segít karcsúbbá és formásabbá edzeni az alakot. Más tornákkal vegyítve hamar látványos eredményt ígér, ám ehhez az étrendet sem árt kissé megreformálni. Célszerű rostban, vitaminokban és fehérjében gazdag ételeket fogyasztani ahhoz, hogy valóban szálkásabbá és karcsúbbá váljon a sziluett.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés