A házi karantén egy egészen új élethelyzet mindenki számára, ami nem csak nyugodt pillanatokból áll. Egy kis relaxáció segíthet oldani a feszültséget, illetve megteremti számodra a privát szférát. Ez a könnyű jóga ellazítja a befeszült izmokat, és segít megelőzni a stresszből adódó alvászavart.

hirdetés

Az otthonmaradást ugyan megkönnyíti a közös cél – hiszen mind azért vállaljuk ezt, hogy lassítsuk a járvány terjedését, valamint megőrizzük mások és önmagunk egészségét -, ám ettől még adódnak benne nehézségek.

Egyik hétről a másikra kellett mindenkinek berendezkednie egy egészen másfajta életre, ami nem megy teljesen stresszmentesen, de az átállást oldottabbá tehetik az olyan tevékenységek, amelyek az egészséget és a lelki békét egyaránt szolgálják.

20 perc relaxációs jóga: segít kikapcsolni, felfrissít és ellazít

Mivel most egy légtérben zajlik minden – a munka, a gyereknevelés, a magánélet -, sokak számára nehezebb megtalálni az egyensúlyt a napi kötelességek és a kikapcsolódás között. Bár a rendszeres testmozgás minden körülmények között alapvető létszükséglete a testi-lelki egészség fenntartásának, most még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen sokkal szűkebb keretek között éljük a mindennapokat.

A négy fal között is végezhető mozgásformák egyike, a jóga, számos pozitív előnnyel bír, ugyanis segíti a relaxációt, nyújtja az izmokat, és a könnyített gyakorlatokat bárki elsajátíthatja a videó segítségével. Ez a húszperces edzés segíti a koncentrációt, felfrissíti az elmét, ellazítja az elgémberedett végtagokat.

 

Ha kevésbé tudsz figyelni, megszakíthatod vele a munkavégzést, de alvássegítő gyakorlatsornak sem utolsó. Nem fogsz vele a szomszédok agyára menni, mert hangtalanul végezhető, és arra is tökéletesen alkalmas ez a gyakorlatsor, hogy kikapcsolja az agyad, és egy kis nyugalomszigetet teremtsen köréd a káoszban.

Végezd nyitott ablaknál, vagy, ha nagyon hideg van odakinn, a jógázás előtt alaposan szellőztesd ki a szobát. Vonulj el a lakás egy félreeső szegletébe, ahol senki nem zavar, és gyakorold a légzéstechnikát, amíg meg nem nyugszol. Mire a végére érsz, úgy érzed majd, mintha kicseréltek volna. Mivel testmozgásnak ez kevés, nyújtás gyanánt is beiktathatod edzés után, vagy oszd fel a hetet úgy, hogy a relaxációs jógán kívül bizonyos napokon kardió és erősítő feladatokat is végzel.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés