Az alhas területe is szépen formálható karcsúsító edzés segítségével, de nem mindegy, hogy milyen gyakorlatokat alkalmazol. Nem kell felüléseket végezni ahhoz, hogy laposabb és tónusosabb legyen a terület.

hirdetés

Habár a karcsúbb alkat eléréséhez elsőként a zsírégető, kardióedzéseket kell beépíteni a napi rutinba, a célzott, egy-egy területre fókuszáló gyakorlatsorok sem hiányozhatnak az edzéstervből. Az alakformálást a felesleg ledolgozásával kell kezdeni, amire a futás, egy HIIT vagy Tabata tökéletesen alkalmas. Ám a tónusos, formás eredményhez erősítő tornákra éppúgy szükség van.

Karcsúsító edzés kiálló alhas ellen

A hasi terület formálása egyszerűnek tűnhet, sokan azt gondolják, hogy elegendő néhány felülést végezni naponta, s már kész is a sajtreszelőre emlékeztető tónusos forma. A helyzet azonban egyáltalán nem ilyen egyszerű. A has igencsak kényes, az „az vagy, amit megeszel” elv különösen érvényesül a hastájékon, ahogy a mozgásszegény, ülő életmód éppúgy nyomot hagy a pocakon. A köldök alatti terület különösen nehezen feszesíthető és lapítható, na persze egyáltalán nem lehetetlen. Célzott gyakorlatok, kiegyensúlyozott életmód és egészséges étkezés nélkül azonban a felpuhult has nem válik lapossá és tónusossá.

Ez a tízperces torna segít tónusosabbá tenni a köldök alatti, alhasi területet, ráadásul felülések nélkül bírja munkára az izomzatot. Remek kiegészítése a zsírégető, illetve más alakformáló edzéseknek, akár naponta végigcsinálhatod a gyakorlatokat.

 

A laposabb, formás és tónusos has titka a kitartásban és a tudatosságban keresendő. Teljesen mindegy, hogy a test mely területét szeretnéd formálni, hol szeretnél karcsúbb lenni, a kulcs mindig a rendszerességben rejlik. Az egyes testtájékokat ráadásul érdemes célzott gyakorlatokkal bombázni ahhoz, hogy szemmel láthatóan eredményes legyen az átalakulás.

A teljes testre igaz, de a hasnál különösen érvénybe lép, hogy az egészséges, tiszta étkezés hiányában a mozgásba befektetett energiával nem sokra mész. A kiálló, felpuhult pocak feszesítése és lelapítása több pilléren alapul. Az étkezés, a zsírégető tornák és a lokális edzések együttes erejével érhető el a hőn áhított eredmény, önmagában azonban egyik sem elegendő a hosszú távon fenntartható karcsú alakhoz. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy egy tízperces, rövid edzés nem tesz csodát, ám nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a hasi terület karcsúbb, feszesebb és tónusosabb legyen.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés