A hátformáló edzés sok szempontból hasznos, hiszen a segítségével könnyedén eltűnnek az apróbb puklik, zsírpárnák, valamint a kellemetlen hátfájdalomtól is elbúcsúzhatunk. A rendszeres mozgás segít a helyes testtartás kialakításában, és a kivágott ruhák miatt sem kell aggódnunk!

hirdetés

A mindennapos görnyedés a monitorok és a laptopok előtt szinte már általánossá vált. Az irodát felváltotta a home office, a megváltozott munkakörnyezet pedig sokaknál egészségtelenebb tartást eredményezett. Hiába szerzünk be jobbnál-jobb székeket, a helyes testtartást nagyon nehéz néhány óra ülés után megtartani, ez pedig gyakran hátfájást eredményezhet.

Az ülőmunka, és a helytelen testtartás az izomcsoportok letapadását, meggyengülését okozhatják. A renyhe izmok miatt nyak-, vagy hátfájdalom jelentkezhet, ezért érdemes rendszeresen megmozgatni a területet. A gyenge törzsizmok a csinos megjelenést úgyszintén lerombolhatják, hiszen a melltartó apró puklikat szoríthat le, amikor a húsba vág. A szoros pántok pedig az egész napot megkeseríthetik.

Szuperhatékony hátformáló edzés, ami megerősíti a törzsizmokat

Az egyenes testtartás amellett, hogy egészségügyi szempontból elengedhetetlen, még a megjelenésünknek is az egyik legmeghatározóbb része. Bár nem vesszük észre, pedig nagyban befolyásolja ítélőképességünket az, hogy a körülöttünk lévő embereknek milyen tartása van. Az egyenes hát magabiztosságot sugall, szebbé teszi a járást, és sokkal esztétikusabbá válnak a divatos ruhafazonok.

 

A kecses háthoz megfelelő izomzatra van szükség, így a tornákat érdemes gyakran beiktatni a hétköznapokba. Egy héten két-három alkalommal nem telik sok energiába elvégezni ezt a tíz perces gyakorlatsort, ami szépen erősíti az itt található izomcsoportokat.

Mivel a jó idő közeledtével jobban előtérbe kerülnek a hasra és a popsira felkerült plusz kilók, így szinte teljesen háttérbe szorul a háton lerakódott felesleg. Az edzések során ezt a területet ritkán dolgoztatjuk meg, ezért érdemes külön foglalkozni vele.

 

Ha ellustulnak a hátizmok, akkor gyakran a bőr is megereszkedik, a zsírpárnák pedig könnyen redőződve jelennek meg a hát két oldalán. Ennek látványát súlyosbíthatják a szűk melltartók és pólók. Nyáron ez pedig sajnos kevésbé mutat jól a divatos, hátul kivágott ruhákban.

Ez a fajta esztétikai probléma a rendszeres tornával könnyedén orvosolható. Idővel megszűnnek a puklik, és sokkal feszesebb, tónusosabb lesz a terület. Természetes a zsírégető gyakorlatsorokról sem szabad elfeledkezni, ebben a kardió típusú edzések tudnak segíteni. A folyamatot érdemes megtámogatni izomnövekedést serkentő étrenddel, és a megfelelő folyadékbevitel úgyszintén elengedhetetlen.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés