A hetvenes évek ruhairányzatai mellett, a hatvanas évek szépségtrendjei is berobbannak az őszi divatba. Ezek a nőies rövid frizurák kedvet csinálnak a fazonváltáshoz!

Bár a nyolcvanas-kilencvenes évek stílusjegyei sem koptak ki teljesen a trendekből, az őszi frizuradivat még távolibb korszakok felé kacsintgat inspirációkért. A félhosszú és bob fazonok mellett, a rövid frizurák is reflektorfénybe kerülnek az új szezonban.

Nőies rövid frizurák a ’60-as évekből

A pixie fazont, mely időről időre felbukkan a múltból, Mia Farrow tette népszerűvé a hatvanas években. Az akkoriban huszonéves Goldie Hawn is követte példáját, és levágatta szőke fürtjeit, amivel igencsak fellendítette a pixie frizura épp szárnyra kapó trendjét. A híres modell, Twiggy is sokat tett azért, hogy ez a nőies hajfazon megvesse lábát a divatban.

Bár sokféle verziója létezik, a frufrus kialakítás mindegyikre jellemző. A körfazonos, illetve a hosszú frufrus megoldások egyaránt megjelentek az idei őszi-téli kollekciókat felvonultató divatbemutatókon, sőt, a retró rövid frizurák felkapottságát a trendajánló magazinfotók is jelzik.

Az Elle szerbiai kiadásának szeptemberi borítóján a körfazonú pixie fazont népszerűsíti a címlapmodell, Anna Mila. A divatanyagban a hatvanas-hetvenes évek stílusjegyei keverednek, melyekhez jól passzol ez a nőies frizura.

 

Kiemelt kép: Silver Screen Collection/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images, Juankr/Elle Serbia.

  • Megosztás:
hirdetés