Bár úgy tűnik, hogy jó ideje ugyanazok a fazonok keringenek, az idei frizuradivat mégiscsak változatos. A fodrászok a divatos formázáshoz is tippet adnak: toplistásak a rövid, szélfútta hatású hajviseletek, a félhosszú, természetes hatású hullámokkal feldobott verziók, és az egészen hosszú hajköltemények. Igaz, a trendi vágási technikák nem változtak olyan sokat az előző szezonokhoz képest, ám az sem mindegy, hogyan viseled az általad választott hajfazont, így nem árt ötleteket meríteni az aktuális irányzatokból.

hirdetés

A Jean Louis David fodrászszalon még tartja magát a klasszikus felosztáshoz, így minden szezon előtt lefektetik a trendeket. Ilyenkor születnek meg azok a frizurák, melyek az elkövetkezendő hónapokat uralni fogják. A tavasz-nyári időszakot a szabadabb, kicsit kócos hatású viseletek jellemzik, amelyek vadságot és erőt közvetítenek.

Elképesztően nőies a tavaszi-nyári frizuradivat

Az új sikk szerint a szabadság érzését hordozzák magukban a frizurák, a textúrák folyamatosan váltakoznak, de mindnél a könnyedség, lazaság elve érvényesül. A szezonális frizuradivat a teljesen egyenes, a kicsit hullámos vagy göndör, valamint a kócos hatású hajviseletekhez is remek alternatívákat mutat.

Az aktuális fazonok nem minden esetben igényelnek precíz vagy bonyolult formázást. A göndör vagy lágyan hullámos hajjal rendelkező hölgyeknek elég, ha különféle hajformázó kencék segítségével kissé textúrássá teszik a tincseiket, hogy ne olvadjanak egybe a loknik. A szélfútta hatás már a beszárítással is egyszerűen elérhető, utána csak meg kell rázni a frizurát.

Idén az egészen rövid tincsektől, a hosszúig szinte minden fazon divatosnak számít. A vágási technikák viszonylag egyszerűek. Így könnyedén formázhatóvá válik a haj, és számtalan módon el lehet készíteni. Egy pixie is lehet egyenes, vagy göndör, hiszen a hajgöndörítés nem csak hosszú lobonc esetén jöhet szóba.

A minimalizmus mentén haladva megjelenik a hatvanas évek ihlette szorosan fixált frizura, ami Twiggy egyik nagy kedvence volt, és már évtizedek óta inspirálja a divatot.

 

Ha ilyen fazont vágatnál, akkor sem kell lemondani a kócos, göndör tincsekről, mivel egy hajsütővassal könnyedén elkészíthető az égnek meredő frizura. Ez igazán modernné, légiessé és nem utolsósorban vagánnyá varázsolja a megjelenést.

A lényeg, hogy ne fésüld ki, hanem az ujjaiddal húzd szét a loknikat, kissé borzold össze, illetve hajformázó krémmel érd el a definiált fürtök hatását. Ne alkalmazz ragacsos tulajdonságú fixálókat, mindenképp legyen matt és texturált a tincsek felülete.

 

A rétegezett vágást még szintén nem engedte el a divat, pláne, ha félhosszú hajról van szó. Ebben az esetben különösen jól érvényesülnek a különféle vágási, formázást technikák. Az efféle frizurák esetén a loknikat hajvasalóval érdemes kialakítani, mivel sokkal lazább lesz a végeredmény, mint hajsütővassal. A frufru csak még izgalmasabbá teszi a végeredményt. Választhatsz hosszút vagy egészen rövidet, nem a hossza, hanem a vágás technikája adja meg a sava-borsát. A ritkásra szedett, tépettre fazonírozott, kusza frufruk hódítanak idén.

A hosszú haj is tartogat izgalmakat, rögtön itt vannak a bájos hullámok, melyek ebben az esetben lehetnek szabályosabbak, ám nem muszáj kövér loknikat alkotniuk. Egy ilyen frizurát hajsütővel könnyedén megkomponálhatsz. Ám hasonló eredményt érhetsz el hőhatás nélkül is: fond be estére a hajad, reggel pedig engedd ki, és kevés hajolajjal tedd fényesebbé. Formázhatod arra alkalmas krémmel, ami a fixálást is megoldja elnehezült, merev hatás nélkül. A hetvenes évek laza hajviseleteit idézheted meg így.

 

Az egyszerűbb viseletek kedvelői a természetes hatású dolgokat is kipróbálhatják. Nem muszáj göndörnek lennie a tincseknek, az is bőven elég, ha pár finom hullám dobja fel az egyenes frizurát. Hosszú haj esetén körkefés beszárítással, illetve hajvasalóval egyaránt elérheted a csodás főnhullámokat.

 

Az abszolút formabontó hatás érdekében itt az ideje, hogy ismét előkerüljön a hajkreppelő. A technika nem újdonság, ám idén nem kell az egész frizurát apró hullámokba rendezni, mint a nyolcvanas években, bőven elég, ha csupán a tincsek egy részét formázod. Igazán menő lesz az összkép.

 

Forrás: Jean-Louis David Budapest. 

Képek: Jean-Louis David Budapest.

  • Megosztás:
hirdetés