Egy sikkes frufru bevállalása ugyan nem jelent akkora változtatást, mint a teljes átfazonírozás, mégis megújítja a frizura stílusát és egészen átformálja a megjelenést. Előtte-utána képek bizonyítják, milyen varázserővel bírhat az egyszerű, egészen aprócska átalakítás.

hirdetés

Legyen szó bármilyen sikkes fazonról, a jól eltalált frufru nem csak arra jó, hogy optikailag csökkentse a homlok magasságát vagy arányosabbá tegye az arcot, hiszen az egész megjelenésre nagy hatást gyakorol. Kis módosítással képes megváltoztatni a frizura formáját, stílusát, ugyanakkor nagyobb volument ad a hajnak, nem mellesleg felerősíti a nőiességet.

Ehhez persze nem árt olyan frufrut választani, amely tökéletesen illeszkedik az arcformához, és kevés fazonírozással úgymond közös nevezőre hozható a frizurával. Ha nem vágysz drasztikus átalakításra, ugyanakkor szeretnéd kicsit feldobni, más fénybe helyezni a külsőd, a divatos frufrufazonok megadhatják a várt hatást.

Kevés vágással nagy változás: így formálja át az arcot egy sikkes frufru

A frufru újító ereje tagadhatatlan, ám ahhoz, hogy pozitív irányt vegyen a változás, meg kell találni a számodra tökéletes fazont. Rengeteg formában és hosszúságban divatos most a frufru, és már göndör, illetve hullámos hajból sem lehetetlen sikkes verziót vágatni.

Van, akinek a tömör, míg másnak a tépett, megritkított forma áll jól, sőt, most nagyon sokan kérik a középen elválasztott, két oldalra kunkorodó tincseket, melyek fokozatosan simulnak bele a hajzuhatagba, vagyis oldalt, a fülek mentén szintén réteges vágást alkalmaz a fodrász.

Az alábbi képeken jól látható a változás, ami főként a frufru stílusújító erejének köszönhető, de egyik-másik esetben a fodrász úgy igazította hozzá az alapfrizurához a frufrut, hogy azt is kissé átfazonírozta.

Bár nagy változtatás egyik hajfazonnál sem történt, van, akinek egy egész picit rövidebb, vagy lépcsőzetesebb lett a haja. Itt-ott a frufru környékén is rétegező technikákat alkalmazott a szakember.

A változás szembetűnő, nem csak a frizura formája és stílusa, hanem a megjelenés is teljesen megújult pár nyisszantástól.

Az itt bemutatott hajstílusok esetében is jól látható, hogy a legtöbb frufrufazon tömöttebbnek, dúsabbnak, mozgalmasabbnak mutatja a hajtömeget, amitől szinte kivirul az arc.

Hosszúkás és keskeny, kerek, illetve szögletes fejformához egyaránt választható frufru, csupán meg kell találni a legmegfelelőbb megoldást.

Mivel egy ilyen kis változtatásnál éppúgy rengetegféle vágástechnika közül válogathat a fodrász, egyetlen stílus akár többféleképpen kivitelezhető az arcszerkezet tulajdonságaihoz igazítva.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés