Még Jane Birkin tette híressé, a franciás frufru pedig ismételten meghódította a frizuratrendeket. Most mindenki ezt a nőies, stílusos vágást kéri a fodrászától.

hirdetés

Jane Birkin a hetvenes évek egyik legnépszerűbb ikonja volt, aki nem csupán lehengerlő tehetségével tűnt ki a sorból. Természetes szépségét is sokan észrevették, ahogy kifinomult divat-, illetve stílusérzéke miatt szintén sokan merítettek ihletet megjelenéséből.

Bár soha nem gondolta túl a dolgokat, nem viselt feltűnő sminket és nem variálta minden második héten a frizuráját, a nők mind a mai napig a hetvenes évek stílusikonjaként tekintenek rá. Nem csupán egy táska viseli a nevét, az általa olyannyira imádott frufru is szorosan kötődik hozzá. Éveken át vágatta ugyanolyan fazonra homlokára fésült tincseit, nem meglepő hát, hogy a manapság ismét felkapott vágást mindenki csak Birkin-frufruként emlegeti.

Jane Birkin frizurája tarol idén ősszel: a franciás frufru nagyon sikkes

A klasszikus, ultranőies fazon most ismét meghódította a frizuradivatot. Az említett frufru népszerűsége egyáltalán nem véletlen. Egészen más karaktert kölcsönöz az arcnak, valahogy előtérbe helyezi az előnyös vonásokat, miközben a természetességből egy fikarcnyit sem vesz el.

A biztonsági játékosoknak, akik szeretnének frufrut, de picit tartanak is tőle, általában egy féloldalas verziót, vagy esetleg egy függyönyfrufrut szoktak javasolni a fodrászok. A Jane Birkin ihlette fazonnal sem lehet nagyot hibázni, ugyanis a kósza, lazán vágott szálak egyáltalán nem teszik tömötté a tincseket. A középső részen rövidebb, majd oldalt egyre hosszabbra nyírt fazon rendkívül egyszerű és könnyed hatást kelt, miközben határozottan maximalizálja a vonzerőt.

A szélfútta hatásnak köszönhetően a franciás frufru enyhén bohókás, játékos megjelenést kölcsönöz, ám mindeközben roppant nőies és kifinomult hatást kelt. Van benne valamiféle gyermeki báj, valami könnyedség, amitől egészen különlegessé varázsolja a megjelenést és feldobja a szimpla hosszú frizurát.

A manapság népszerű lépcsőzetes vágás mellett kifejezetten jól mutat a Birkin-frufru, ugyanis az elülső tincsek is kifelé hosszabbodnak, ezáltal maga a frufru szépen összedolgozható a frizura réteges fazonjával. Hozzájárul a dúsabb, sikkesebb hatás eléréséhez, alaposan felturbózza a megjelenést, mégsem túlzó vagy természetellenes az eredmény. A tépett, laza hatás a frufruban is érvényesül, s talán éppen ennek köszönhető, hogy olyan különleges, mégis befogadható ez a sikkes stílus.

Noha Jane Birkin leginkább kócos, hosszú egyenes hajjal viselte a franciás frufrut, rövid tincsek mellett is elképesztően mutatós ez a klasszikus vágás. A rövid hajat is izgalmasabbá teszi, az összkép sokkal dögösebb és nőiesebb hatást kelt, a frufruval kiegészítve szépen keretezik az arcot a tincsek.

A hírességek is előszeretettel próbálják ki a franciás frufruban rejlő lehetőségeket. Többek között Jenna Ortega vállalta be a szélfútta hajfazont, a fiatal színésznőnek elképesztően jól áll a Birkin-féle vágás.

Kiemelt kép: Steve Wood/Evening Standard/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés