A frufru arcformához igazítva lesz igazán tökéletes, hiszen más típusú fazon passzol a kerek, ovális vagy szögletes arckontúrhoz. Bár a frizura kialakításán nem változtat sokat néhány homlokba lógó tincs, de a megjelenést annál inkább átformálja.

hirdetés

Egy ideje már tombol a frufruőrület, a franciás kis függönyfazontól kezdve a hatvanas évekből átvett stílusok egyaránt bekerültek a divatba. Ám nem érdemes pusztán a trendek alapján választani a sok variáció közül, hiszen az sem mindegy, milyen az alapfrizura, illetve a fejforma éppúgy mérvadó a tökéletes eredmény érdekében.

Amennyiben félresikerül a fodrászkodás, nagyban lerombolhatja az összhatást, ráadásul igencsak sokáig kell várni, míg a levágott tincsek újra hozzánőnek az alapfazonhoz.

A frufru lenövesztésének időszaka cseppet sem egyszerű a frizura viselésének szempontjából, hiszen nem mindig könnyű úgy formázni a hajkoronát, hogy eközben a megjelenés ne veszítsen ragyogó fényéből. Különböző praktikákkal, hajstílusokkal ugyan meg lehet oldani, azonban érdemes inkább a hajvágás előtt utánajárni, milyen frufru passzol igazán az arcformához.

 

Időnként minden nőnek jót tesz egy kis frissítés, azonban aki nagyobb átváltozásra vágyik, nem csak két centit fog vágatni a hajvégekből. A frufru kifejezetten divatos viselet manapság, számos nő választja ezt a megoldást, ha egy kis újdonságra éhezik. A tökéletes frufru, ahogy a smink is, kiemeli az arc előnyös vonalait. Minden arcformához más fazon passzol igazán.

A frufru arcformához igazítva lesz igazán nőies és sikkes

A fejforma, illetve a homlok magassága nagyban befolyásolja, hogy jól áll-e valakinek az adott fazon, vagy sem. Egyes frufrustílusok kifejezetten nyújtják az arcot, míg mások optikailag összenyomják, kerekebbé varázsolják azt.

A sztárok kifejezetten szeretnek kísérletezni a különböző stílusokkal, sokan közülük már számos fazont kipróbáltak a változás érdekében. Vannak, akik egy-egy szerep miatt döntenek a divatos frufru mellett, míg másoknak a stylist vagy a fodrász javasolja a frizurafrissítést. Egy jól eltalált hajkorona elképesztően megváltoztatja a megjelenést, ezt pedig a hírességek ki is használják.

A kerek arcformát keskenyebbé teszi a jó választás

Kerek arcforma esetén mind a homlok, mind pedig az áll vonala igencsak széles. Egy rosszul vágott frufru még tovább szélesítheti az arckaraktert. Érdemes aszimmetrikus fazont választani, az egyenesre vágott tincsek még inkább összenyomhatják az arc formáját. Egy aránytalanul elválasztott, tépett, laza frufru tökéletes választás lehet, hiszen nagyon jól ellensúlyozza a kerek vonásokat. Selena Gomez több típusú frufruval is kísérletezett, de ez állt neki a legjobban.

Az ovális arcúak igencsak szerencsések

Az ovális arcformával rendelkező nők igazán szerencsések a hajvágás terén, hiszen nemigen nyúlhatnak mellé egyik frufrufazonnal sem. A szimmetrikus vonalak mellett magasabb homlok figyelhető meg, így még a szemöldök felett vágott, egyenes frufrustílust is elbírja az arc karaktere. Rihanna gyakran változtatja meg frizuráját, nem csak színekben láthatunk tőle merész vállalásokat, a legtrendibb fazonokat is szívesen kipróbálja. Az énekesnő megjelenésén hihetetlenül sokat változtat a frufru.

A szív alakzatot a széles homlok jellemzi, erre érdemes figyelni

A szív alakú arcformát a széles homlok és hegyes, keskeny állcsont jellemzi. A karakteres vonalakat jelentősen lágyítja egy féloldalas frufrufazon. Érdemes kicsit hosszabbra hagyni az elülső tincseket, így garantáltan lehengerlő lesz a végeredmény. Reese Whiterspoon tökéletes példája annak, hogy mennyire megváltoztatja a szív alakú, markáns karakterű arcformát ez a frufrufazon. Egy egyenesre vágott stílus még jobban szélesítené a homlokot, ezzel optikailag még inkább széthúzná az arc arányait.

Tökéletes frufru hosszúkás arcformához

A hosszúkás arcformát a kifejezetten magas homlok, magasan ülő arccsont és lefelé elnyúló állcsont adja. Az ilyen fejformával megáldott nőknek a szemöldök felett levágott fazon kerülendő, hiszen optikailag inkább eltolná, semmint kiegyenlítené az arányokat.

A fokozatosan tépett frufru vagy az oldalra simított stílus azonban különösen előnyös lehet, hiszen aszimmetriájával megtöri a nyúlánk vonalakat. Sarah Jessica Parker kipróbálta a rövid frufrut, ami nem az igazi volt számára, viszont a tépett, féloldalas fazon nagyon jól állt neki.

A szögletes arcformát csodásan lágyítja egy jól eltalált frufru

A szögletes arcforma esetén a csontos, markáns állkapocs az igazán hangsúlyos. Mivel kifejezetten karakteres megjelenést kölcsönöz az arcnak, ezért a frufruval érdemes a vonalak lágyítását megcélozni. Egy közepes tömegű, hosszabb tincsekben leomló fazon tökéletes választás lehet az ilyen típusú nők számára. Kate Hudson markáns arcéleit is elképesztően lágyította ez a stílus.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikk képei: Kurt Krieger – Corbis/Corbis via Getty Images/ibrina Hobson/Dominique Charriau/WireImage/ Jon Kopaloff/FilmMagic/Chris Pizzello-Pool/Karwai Tang/Astrid Stawiarz/Evan Agostini/Dave Hogan/Daniele Venturelli/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés