Bárki számára könnyen úgy tűnhet, hogy az idei hajdivat nem sok újdonsággal szolgál, csakúgy, mint tavaly, szinte futószalagon készülnek a szalonokban a réteges, nőies frizurafazonok. Ám rengeteg hibridfrizura született idén, nemcsak a stílusokat, hanem a modern vágástechnikákat is szívesen ötvözik a szakemberek. Mutatjuk, hogyan!

hirdetés

A legmenőbb hajstílusokat már mindenki kívülről fújja. Élen a francia és olasz bobbal, a wolf cut, a shag, a mullet, a lépcsőzetes félhosszú, valamint a pixie is nagyon divatos idén, de már jó ideje ugyanazok a vágások kerülnek a toplista élére.

Lehet, hogy idén tavasszal nem olyan éles a változás, pedig bőven akadnak újítások, például rengeteg fejlődésen mentek keresztül a trendi vágástechnikák, gyakorlatilag a nőies frizurafazonok fúziója uralja most a palettát. A réteges vágás ugyan marad, sőt, továbbra is viszi a prímet, mára azonban elképesztően sok variációját alkalmazzák a fodrászok.

Nemcsak ollóval, hanem borotvával éppúgy készülhet frizura, az utóbbi eszköz sokkal puhább, lazább, szinte összeolvadó rétegeket hoz létre, melyek elrendezésével a hajtömeg és a fej formáját illetően egyaránt optikai változás érhető el.

Szuper nőies frizurafazonok a szezonban: bőven van miből választani

Csakúgy, mint az öltözködési divatban, a frizurafazonok terén szintén felütötte a fejét az eltérő stílusok és vágástechnikák keverése, melynek köszönhetően elképesztően nőies hibridfrizurák születnek.

Idén a lágy, természetesen laza, mozgalmas textúrájú hajforma elérése a cél, de persze, nem mindenki rendelkezik alapból könnyen irányítható tincsekkel, kunkorodó hajvégekkel. Sok nőnél a túlságosan merev, tűegyenes szálak okoznak gondot, amiket szinte semmilyen módszerrel nem lehet beszárítani, ondolálni, mert két lépés után kirugóznak a loknik.

A borotvával megejtett réteges hajvágás pont az ilyen erős, makacs tincseket lágyítja, ráadásul az így kialakított rétegek nem különülnek el élesen egymástól, a lépcsőzetes forma pedig cseppet sem szaggatott vagy darabos. A modern vágástechnikákkal irányt lehet adni az engedetlen tincseknek, ezáltal a beszárítás jóval rövidebb ideig tart majd, hiszen nem kell küzdeni a merev, semerre sem hajló szálakkal.

A borotvás technikával rétegelt francia bob ugyan nagy emelést nem ad a hajnak, ám az arc környékén kialakított rétegek megkönnyítik a frizura beszárítását.

A hullámos, göndör haj megszelídítésére éppúgy alkalmas a borotvával történő hajvágás. Itt koronarétegeket készít a fodrász, illetve kis átmenettel ahhoz igazítja a frufrut.

A pixie és a mullet ötvözéséből roppant bájos, nőies frizurafazonok jöttek létre. Nyárra például ideális egy ilyen fazont választani, ha vonz a rövid haj, de szeretnéd minél változatosabban formázni a tincseidet.

Hamar megszárad, az arcot keretező rétegek lágy átmenetet képeznek, a minifrufru pedig nem kíván nagy piszkálgatást, egy kevéske hajkrém, és egész nap megőrzi a tartását.

A francia bob és a shag fúziójából csodás félhosszú frizura születhet, amelynek finom rétegei szinte egybeolvadnak.

Ám a francia bob extra rövid változata is idén lett népszerű, ami dús hatású, tömött, mégis mozgalmas rétegekből áll.

Ennél a videónál tetten érhető az a pillanat, amikor az ollójával irányt ad a tincseknek a fodrász.

Ez a hosszú shag fazon szintén borotvával készült. Korábban is lépcsőzetesen vágott frizurát viselt a hölgyemény, mégis mennyit dobott a megjelenésén egy kis átfazonírozás. A shag tépett és puha rétegei összeolvadnak a frufruval és az arcot keretező tincsekkel, ezáltal lágyabbnak, egészségesebbnek és dúsabbnak tűnik a haj.

A hetvenes években divatossá vált shag, illetve a kilencvenes évek hangulatát felelevenítő wolf cut ötvözésével készült ez a frizura, amelynél a koronarétegek dominálnak, lefelé a tincsek elvékonyodnak és megnyúlnak. Csodásan formálja az arcot ez a fazon, és gyönyörűen kiemeli a tekintetet.

A shaggy lob sokkal finomabb rétegezéssel készül, és itt alul éppúgy dús és mozgalmas esésű marad a frizura.

Ha épp csak kicsit változtatnál a hajadon, és nem válnál meg szívesen a hosszától, elég csak egy tépett frufruval, illetve koronarétegekkel feldobni a már ellaposodott, megunt fazont.

A snassz hajformából egy frufrus choppy bobot hozott ki a szakember, amely lazább, mozgalmasabb textúrát és tökéletes tartást adott a vékony szálú, esetlen tincseknek.

A wolf cut szuper menő ebben a szezonban is, ám ezúttal számos hosszban és stílusban megjelenhet. Rengeteg változata van, a shaggal keverve igazán nőies, mégis vagány frizurafazonok alapja lehet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés