A tavaszi időszak a megújulásról szól, ilyenkor megnő a kedv a frizuraváltásra. Bár a legtöbb nő nagyobb bátorsággal bólint rá egy merőben más fazonra, sokszor egy apró változtatás is éppen elegendő ahhoz, hogy megújuljon a külső. Olykor teljesíthetetlen vágyálomnak tűnik, amikor a hajhosszból nem akar veszíteni az ember lánya, viszont dúsabb frizurát szeretne. Erre remek megoldás lehet a hosszú frufru, ami rengeteg formázási lehetőséget rejt magában, ráadásul a vékony szálú hajat is dúsabbnak mutatja.

hirdetés

Sokan félnek belecsapni egy nagyobb változtatásba, míg mások a leghajmeresztőbb verziókat is kipróbálják. A rövidre fazonírozott haj újra megnő ugyan, ám ehhez nem kevés időre van szükség. Ha nem szeretnél drasztikusan változtatni a frizurádon, de mégis valami frissebbre vágysz, érdemes kipróbálni egy visszafogottabb vágást. A függönyfrufru éppen elegendő lehet ahhoz, hogy kellőképp megdobja a volument, és újító hatást eredményezzen.

A hosszú frufru vágása éppen elég ahhoz, hogy sikkes legyen a hajstílus

A hosszú frufruval nemigen lehet mellélőni, hiszen olyan mértékben nem változtatja meg az arckaraktert, mint a rövidebb verziók, mégis dúsító hatással bír és előnyösen formálja a frizurát. Ha netán valaki megbánná a hajvágást, hamar visszanőnek az elülső tincsek, ám ez a hajstílus garantáltan nem okoz majd csalódást!

Nem szükséges az egész frizurát lépcsőzetesen vágni ahhoz, hogy dúsabbnak és többnek tűnjön a hajtömeg. Sokszor bőven elég, ha csupán a homlokba hulló tincseket rövidíti és ritkítja meg a fodrász. Érdemes fokozatosan vágni ezt a részt, így különösen sűrűnek és sikkesnek hat majd az eredmény. Hosszú haj mellett is remekül mutat ez a fazon, nem szükséges hozzá sokat veszíteni a hajhosszból.

Finom loknikkal társítva vagy a rövidebb részeket kiemelve különösen tömegnövelő hatással bír a hosszú frufru. Az alapvetően elmondható, hogy a hullámok dúsabbnak láttatják a frizurát, ám ilyen frufruval társítva különösen nőies és vonzó lesz az eredmény. Egy balayage festési technikával megbolondítva, a fény-árnyék hatások játékának köszönhetően végképp sűrűbbnek hatnak a szálak.

Bár sokan tartanak a frufru vágatásától, ezt a fazont kifejezetten könnyű kezelni. Számos olyan frizura készíthető, ami kiküszöböli, hogy állandóan a szemekbe hulljanak a tincsek. Kiengedett hajnál cseppet sem zavaró, hogy rövidebbek az elülső szálak, lófarok vagy konty mellett pedig még jól is mutat, ha lógva marad a hajkorona egy része.

Remek átmeneti megoldásként szolgál, hiszen nem kell megszabadulni a hajhossz nagy részétől, mégis elképesztően megdobja a volument és nőiessé, divatossá varázsolja a külsőt. A tavaszi hangulathoz remekül passzol ez a laza, könnyed hajstílus, így aki egy kis változást szeretne, ezt a fazont biztosan nem bánja meg.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés