Ez a divatos frizura most a legnépszerűbb, ami abszolút érthető. Hihetetlenül nőies és egyedi, ráadásul minden hajtípushoz passzol.

hirdetés

A bobfazonok trendje évek óta nem hagy alább, a rövidke frizura jóformán egyre népszerűbbé válik. Noha egyszerű, klasszikus vágásról van szó, amiről sokan azt gondolják, hogy nincs benne több, úgy tűnik, hogy a fodrászok még mindig tudnak újat mutatni. Az idei szezonban rövidke, frufrus változatban hódítja meg a szalonok frizuraválasztékát a dögös, nőies bob.

A szakemberek folyamatosan kísérleteznek a különböző hajfazonok mixelésével. Így született meg a bob és a pixie kombinációja, a bixie, vagy a pixie-vágás és a dögös shag ötvözete, a menő shixie is. Újításokra a frizuratrendek esetén is szükség van, azonban a sikkes fazonok alapját tulajdonképpen mindig az igazi, múlhatatlanul népszerű klasszikusok adják.

A bob nem a véletlennek köszönheti, hogy még mindig listavezetőként emlegetik. Kortalanul stílusos, felfrissíti a megjelenést, miközben nem kell a teljes hajhossztól megszabadulni. Lassan annyi változata van, mint égen a csillag, azonban ez a rövidke, frufrus verzió tényleg mindenkinek jól áll. Persze az arckarakter is beleszól az eredménybe, viszont az egyértelműen kijelenthető, hogy akár egyenes, akár göndör, akár hullámos tincsekről van szó, szuperül mutat az összkép. Lehet erős szálú és nehezen kezelhető, vagy épp vékony szálú és lelapuló a haj, ezzel a trendi vágással nem lehet mellényúlni.

Ez a divatos frizura most a legnépszerűbb

Azoknak, akik nem szeretnének jelentős változást, mégis felfrissítenék a megjelenésüket, a bobfazon tökéletes választás lehet. A vállig vagy éppen a nyak közepéig érő tincsek alapvetően nem rövidek, simán fel lehet őket tűzni, a rakoncátlan hajszálak akár csattal, akár hajgumival könnyedén megzabolázhatók.

A klasszikus, szimpla bob azonban már néhány hónapja abszolút lecsengett, mindenki a különlegesebb, egyedibb változatokat kéri a fodrásztól. Ez a rövidke, bohókás, mégis nőies frufrus fazon garantáltan feldobja a megjelenést, ráadásul minden hajtípushoz remekül passzol.

A fodrászok frufruval visznek egy kis csavart az összképbe. A homlokot keretező tincseket alapvetően függönyszerűen vágják, ezáltal a frufru két oldalra simul, mégis beteríti a teljes homlokot. Ez annak köszönhető, hogy a klasszik függönyfrufruval ellentétben magasabbról indítják a fokozatot. A rövidebb szálak ebben a formában jobban igazodnak a hajhosszhoz, mégis felturbózzák az összhatást.

A frizura különlegessége, hogy hullámos, egyenes, sőt, göndör hajtípus esetén éppúgy telitalálat. A laza hullámoktól bohókás, játékos hatást kelt, egyenes verzióban pedig abszolút hozza a bobfazontól elvárt sikkes eleganciát. A bongyor tincsekkel határozottan retró stílust kölcsönöz a megjelenésnek, mégis ott lapul benne a dögös, nőies stílus.

A lelapuló, gyenge, erőtlen tincseket dúsabbnak láttatja, tartást és határozott volument kölcsönöz a vékony szálú hajnak. Nehezen kezelhető, erős szálú tincsek esetén éppúgy bevethető, hiszen a laza hullámok és a kissé kusza, kócos hatás éppen olyan jól áll ennek a fazonnak, mint a tökéletesre szárított, jólfésült megjelenés.

Az, aki kicsit tart a nagyon rövid hajtól, simán bevállalhatja ezt a vállig érő bobfazont. A manapság népszerű hatalmas csatokkal, valamint hajgumival is számtalan izgalmas stílust elő lehet csalogatni belőle, nem feltétlenül kell lemondani az egyedi, menő frizurákról. A frufrunak köszönhetően feltűzve is hihetetlenül nőies és dögös hatást kelt, cseppet sem unalmas, sőt, kifejezetten sokoldalú vágás!

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés