A magas homlok nem szépséghiba, ám ha zavar, hogy kissé szélesebb és szembetűnőbb az átlagosnál, akkor csupa egyszerű, pár percet igénylő trükkel elterelheted róla a figyelmet. Ezeket a trükköket napi szinten alkalmazhatod, hiszen cseppet sem bonyolultak, és biztos, hogy minden eszközt megtalálsz hozzájuk a fiókodban.

hirdetés

 

Az arc arányait egy erős rúzs viselésével is egyensúlyba billentheted, de akár a szépen eligazított babahajak is segíthetnek abban, hogy kisebbnek tűnjön a magas homlok. A személyre szabott megoldás megtalálásához azonban még ezeknél is hatásosabb módszerek közül tudsz válogatni nap mint nap, amikor úgy érzed, elhagyott a magabiztosságod.

 

Sokan leengedve viselik a hajukat, vagy frufrut vágatnak, hogy takarásba kerüljön a markáns homlok. A felkötött haj azonban nem feltétlenül számít előnytelen frizurának. Az elegáns magas copf könnyedén egyensúlyt teremthet, hiszen a fejtetőnek még több teret ad, így az arc kisebbnek tűnik. Ezt a frizurát fel lehet dobni egy stílusosan megkötött kendővel is, amely a hajvonalra helyezve, részben kitakarja a homlok felső ívét.

Trükkök, amikkel a magas homlok kisebbnek tűnik

A féloldalas frufruhoz nem szükséges minden esetben ollót ragadni. Válassz ki egy nagyobb tincset az arc felső részét keretező hajvonalnál, majd készíts copfot. A kimaradt loknit finoman oldalra fésülve egy hullámcsattan rögzítheted a hajguminál, vagy leengedett hajnál megtűzheted szorosan a tarkónál. Ezzel optikailag összébb nyomhatod a homlokodat.

 

Az ékszerviselés egyeseknek a mindennapos öltözködés velejárója úgy, hogy nem is tudják, milyen erővel bír egy-egy darab. A látványosabb, viszonylag lógós fülbevalók például jól szolgálnak a nagyobb homlokkal rendelkező hölgyek számára. A csillogó, díszes darabok ellensúlyozzák a nagy felületeket, így számos esetben hatékony viselésük.

A divatos kiegészítők ereje

Érdemes beszerezni egy napszemüveget, ami remekül passzol az arcformádhoz és a stílusodhoz, így a napsütötte napokon ez a kiegészítő is hozzátehet a megjelenésedhez. Ám többet is tud ennél, ugyanis remekül eltereli a figyelmet az arc kiugró területeiről, mivel fókuszpontként funkcionál.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

Egy hétköznapi smink készítésekor előkerülhet az alapozó és a púder is, azonban érdemes óvatosan felhelyezni ezeket a világos árnyalatú kencéket a hajvonalaknál. Az plusz pont, ha figyelsz a kimaradó bőrfelületekre, de magas homlok esetén nem ajánlott túlságosan a szálak közé vezetni az ecsetet, hiszen úgy akaratlanul is felnagyíthatod a csupasz bőrfelszínt.

Így korrigálhatod a magas homlokot sminkkel

A naposabb, melegebb szezon előnye, hogy előkerülhet egy finomabb bronzosító, amivel bátran árnyékolhatod a homlokodat, a hajvonal mentén. Ám ahhoz, hogy ne keltsen foltos, piszkos hatást a smink, ne csak erre a területre koncentrálj a kontúrozással. A haj kissé ritkás részein dolgozz olyan púderrel, aminek tónusa közel áll a hajszínedhez, ezáltal könnyen beolvad a szálak közé.

Óvatos mozdulatokkal fesd ki a homlokodat keretező réseket, ahol kevesebb haj borítja a bőrfelszínt. Azért van erre szükség, mert a hátrasimított, összefogott tincsek könnyebben felhívják a figyelmet a szellős hajterületekre, a szálak között átütő bőr pedig optikailag magasítja a homlokot. A színharmóniára nagyon ügyelj, és inkább kevesebb kozmetikumot használj, mint többet, hiszen utóbbi sokkal kellemetlenebb képet tud festeni.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés