A pixie-frizura könnyen kezelhető és nagyon nőies tud lenni, a legtöbb típusa kortól függetlenül feldobja a megjelenést, ahogy az a videóban is látható. A hosszabb fazonkialakítás hatvan felett is sokoldalúan variálható.

hirdetés

Az idei év divatja egyértelműen a rövid hajakat helyezi előtérbe, a sikkes, menő pixie-frizura pedig újra visszatért a népszerűségi listák élére. Noha hatvan felett sokan ragaszkodnak az évek óta bevált fazonhoz, a jól átgondolt stílusújítás minden életkorban felpezsdíti a megjelenést. A pixie ráadásul elképesztően változatos fazonokkal jelenik meg a trendek által fókuszba helyezett választékban, ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló vágást.

Sikkes pixie-frizura 60 felett

Bár az idő múlásával egyre nehezebb kilépni a komfortzónából, a merészebb változtatások tényleg alaposan felfrissítik a megjelenést, amennyiben abszolút előnyösek. Nem feltétlenül kell az ultramodern fazonokkal kísérletezni, a most divatos shixie vagy bixie helyett a jó öreg, igazi klasszikus pixie-vel sem lehet mellényúlni.

A videóban látható nő megunta egyszerű bobfrizuráját, úgy döntött, hogy itt az ideje felturbózni egy kicsit a megjelenését. Rövidebb, dúsabb fazont kért a fodrásztól, aki egy volumennövelő, elképesztően nőies pixie-frizurát vágott neki. A hölgy reakciója tökéletesen mutatja a jól eltalált stílusváltás önbizalom-növelő erejét.

 

A kiforrott stílussal rendelkező nők általában biztonsági játékosok, ha öltözködésről, frizuráról vagy sminkről van szó. Ami jól bevált, azon nem sokan szeretnek változtatni. A smink és a ruhák esetében talán még a bizonytalanabbak is csak-csak odamerészkednek az ütősebb trendek mezejére, a frizura azonban egészen más tészta. A ruhákat vissza lehet vinni, át lehet öltözni, a sminket le lehet mosni, azonban a hajvágás egy időre visszafordíthatatlanul megváltoztatja a külsőt.

Tény, hogy jelentős elhatározás és magabiztosság kell ahhoz, hogy az összefogható, feltűzhető hosszú fazont bárki dögösebb rövidre cserélje, azonban a legtöbb esetben tényleg jól sül el az átalakítás. A lényeg, hogy mindenképpen érdemes profi fodrászra bízni a folyamatot, aki pontosan látja az arc karakteréből és a kisugárzásból, hogy milyen fazon passzolna leginkább a személyiséghez. Ebben az esetben a megbánásnak is kisebb az esélye.

A látványos átalakulásoknak nincs korbéli korlátja. A nőiesség nem szűnik meg az idő múlásával, csupán átalakul. Ha negyvenévesen valaki nem mert belevágni a merészebb hajvágásba, hatvanévesen sem késő kipróbálnia a régóta nézegetett fazont. A megfelelő pixie-vel ráadásul felfrissül a korábban laposka, semmilyen frizura, ezáltal divatosabb, nőiesebb megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés