A tönkrement szőkített haj helyreállítása nem lehetetlen, csupán profi fodrász szakértelmére van szükség. A lány haja teljesen elégett már a rendszeres festéstől és világosítástól, az új fazon és árnyalat azonban látványosan megváltoztatta a megjelenését. Frizurája egészségesebb, mint valaha.

hirdetés

Az elégett szőkített haj helyreállítása nem lehetetlen

A frizura világosítása, szőkítése abszolút az a folyamat, amiért tényleg érdemes profi fodrászhoz menni. Az otthoni ügyeskedés nagyon sok esetben fullad kudarcba, a haj a különböző kemikáliák miatt csúnyán eléghet. A szőkítőporok esetén cseppet sem mindegy, hogy milyen arányban történik a keverés, ahogy az is sokat számít, hogy a kence meddig marad fenn a frizurán. A rosszul alkalmazott technika garantáltan hazavágja a tincseket, a hajtömeg töredezetté, szárazzá válik. Az már csak hab a tortán, hogy a tónusa foltos, sok esetben csibesárga fényt kap.

A videóban látható hölgy haja teljesen tönkrement és kiszáradt a szőkítés miatt. Kopottá és töredezetté vált, a szénaboglyából azonban egészséges, sikkes stílus kerekedett a fodrász segítségével. Az új fazon hihetetlenül jól áll neki, a hajtömeg sokkal dúsabbnak, ragyogóbbnak hat az átalakítás után.

Az interneten látható előtte-utána fotók nem sokat segítenek a helyzeten. Sokan abban a hitben vannak, hogy bizony-bizony egyetlen alkalommal is lehet a sötétbarna frizurából platinaszőkét varázsolni, azonban ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. A tincseket fokozatosan kell világosítani ahhoz, hogy a hajszálak ne roncsolódjanak, a folyamathoz türelem és idő kell. A profi fodrászok ezzel abszolút tisztában vannak, s garantáltan nem esnek neki a hajnak egy hatalmas adag hidrogén-peroxiddal.

A jó hír, hogy megfelelő hajkezelésekkel sokat lehet javítani a tönkrement frizura állapotán. Előfordul azonban, hogy a rendszeres szőkítés következtében olyannyira sérültté válnak a tincsek, hogy mindenképpen az ollót kell segítségül hívni. Ez hosszú hajfazon esetén tulajdonképpen nem olyan vészes probléma, ugyanis számos rövid verzió között válogathat az illető. Ha a rövid haj égett csibesárgára, az már nagyobb fejtörést igényel még egy profi szakember számára is.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés