Nem biztos, hogy érdemes ragaszkodni a klasszikus hosszú fazonhoz, amennyiben az lestrapált hatást kelt. A jól eltalált vágással gyönyörű, nőies frizura készülhet a töredezett, agyongyötört hajból.

hirdetés

A hajvégek bizony rendkívül érzékenyek, a helytelen bánásmódot és a környezeti ártalmakat igencsak megsínylik. Ha valamilyen okból sérülnek, a kutikulában, vagyis a szálak külső rétegében apró repedések keletkeznek. Ezek miatt a repedések miatt látjuk mi töredezettnek a tincseket, azonban a probléma sajnos nem áll meg ennyinél. Nem elég, hogy a szálakban szemmel látható törés keletkezik, a töredezettség és a sérülés következtében a frizura vízmegtartó képessége egyre csak romlik, ezáltal a haj szárazzá, érdes tapintásúvá válik. Ilyenkor rendezetlen, egészségtelen és kócos hatást kelt az összkép, a sprőd tincsek durvának, kezelhetetlennek tűnnek.

Sokan még a hajkárok, töredezések ellenére sem mondanak le a hosszú frizuráról, hiszen úgy gondolják, hogy a hosszú hajban rejlik a nőiesség. Márpedig a hosszú tincsek csak akkor nőiesek és vonzók, ha egészségesek is. Töredezett, fénytelen és sprőd haj esetén abszolút érdemes közbelépni. Természetesen a legegyszerűbb megoldás a megelőzés, a megfelelő hajápolók és fésűk használata, valamint a forró hajformázók kerülése. Amikor már szemmel látható a probléma, még mindig van lehetőség a hajszálszerkezet helyreállítására, azonban minél előrehaladottabb a töredezettség, annál inkább az olló felé billen a mérleg.

 

Mesés frizura töredezett, száraz hajból

Amikor a tincsek már kezelhetetlenné, kócossá válnak a sérülések miatt, a legegyszerűbb, ha a fodrásztól kérsz segítséget. Sokszor sajnos nem is elegendő 3-4 centit lecsípni a frizura aljából ahhoz, hogy felfrissüljön a megjelenés és egészséges, fényes, rugalmas hatást keltsen az összkép. Ez a hölgy végül megszabadult a sérült hajhossztól, s a csúnyán megviselt hosszú frizurát egy menő rövid fazonra cserélte.

 

Bár rémisztő lehet az ultra hosszú frizurát rövidre vágatni, amikor a tincsek jelentős része töredezett, fénytelen és száraz, nem elegendő pár centit vágatni a hajhosszból. Bár némi frissülést a minimális vágás is jelent, az eredmény nem hozza el a kívánt egészséges, ragyogó és rugalmas összhatást. Nem kell tartani a rövid hajstílusoktól. Egy jól fazonírozott, divatos, egészségesen ragyogó frizura jobban hozzájárul a nőies megjelenéshez, mint a szálkás, sprőd hajkorona.

A videóban látható hölgy esetében a szőkítés is rátett egy lapáttal a problémára, a vágást körülbelül a szőkített részekhez igazították. Az eredmény természetes, gyönyörű és sikkes, a hajvágásnak köszönhetően ápoltabb lett a külleme. Mielőtt hasonló átalakításra szánnád el magad, mindenképpen kérd ki a szakember véleményét a választott fazonról!

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés