Egy jól eltalált, sikkes rövid frizura elképesztően nőies lehet, nem a haj hosszán áll vagy bukik a szívdöglesztő kisugárzás. Ezek a fazonok igazi klasszikusok, szemmel láthatóan felfrissítik a hajstílust és a megjelenést.

hirdetés

A jól eltalált rövid frizura ilyen nőies lehet

Még mindig sokan gondolják azt, hogy a nőiesség a hosszú hajban rejlik. Ha ez ennyire egyszerű lenne, valószínűleg minden hölgy fenékig érő loboncot növesztene. A kijelentés azonban több sebből vérzik, nem véletlen, hogy manapság a rövidebb hajstílusok már-már lekörözik a hosszú változatokat.

Egyrészt a hosszú frizura is lehet töredezett, fénytelen, ebben az esetben pedig aligha erősíti a nőies kisugárzást. Másrészt nagyon fontos figyelembe venni az arc karakterét, valamint a személyiséget. És természetesen az sem mindegy, hogy melyik rövid fazonra esik a választás, ugyanis vannak olyan klasszikus változatok, amelyek garantálják a vonzerő és a finom kisugárzás fókuszba emelését.

A pixie kifejezetten a nőies vágások közé sorolható, noha számtalan változata van, melyek között azért egyik-másik már inkább a vagányabb, dögös vonalon mozog. Két pixie sem egyforma, a profi fodrászok rendszerint az arckarakterhez, a forgók elhelyezkedéséhez igazítják a fazont. Sokan például tartanak a rövid frufrutól, ám a trendi minifazon sokkal ütősebb összképet eredményezhet, mint azt első blikkre gondolnád. Ovális, hosszúkás vagy szív alakú arc esetén igazán előnyösen mutat, határozottan fókuszba helyezi a bájos, nőies vonásokat.

 

Annak, aki tart az ultrarövid frufrus pixie-től, érdemes adnia egy esélyt a klasszikus változatnak. A haj hiába lesz rövid, az eredmény sokkal nőiesebb hatást kelt, mint a hosszú, de meglehetősen laposka, vékony szálú, erőtlen tincsek.

Az aszimmetrikus frufruk például abszolút remek választásnak bizonyulnak, megbontják a szimmetriát, ezáltal karakteresebbé teszik az arcot. Az arc formája optikailag nyújtottabbnak tűnik, kerek arc esetén például éppen ezért remek választás.

 

A rövid haj kortól függetlenül sikkes és nőies megjelenést eredményezhet. A repertoárt nem lehet korosztály szerint szűkíteni, határozottan az arc és a személyiség határozza meg, hogy melyik fazon lesz igazán találó. Ha nem szeretnél túlzottan rövidre váltani, érdemes lehet a tincsek eltérő hosszúságával játszadozni.

A felül hosszabbra, alul rövidebbre nyírt szálak rétegessé, dinamikussá teszik a frizura tömegét, ezáltal dúsabbnak láttatják a szálakat. Vékony szálú haj esetén ez egy jolly joker fodrásztrükk, amitől a lelapuló haj látványosan átalakul, életre kel.

 

 

Vannak, akik a merészebb hajvágást is simán bevállalják. A videóban látható hölgy megszabadult a hajtömegének nagyobb részétől, de cseppet sem bánta meg.

Ez a fazon nem túlzottan rövid, ám mégis látványosan felpezsdíti, felfrissíti a megjelenést. Az elvékonyodott, erőtlen szálak sokkal dúsabbnak tűnnek.

 

Fontos, hogy nem minden rövid frizura macerás és nehezen kezelhető. Természetesen a rövidke tincseket nem nehéz elaludni, ám egy jó fazon esetén nem kell sokat bajlódni a beszárítással még akkor sem, ha indulás előtt szembesülsz a kiálló tincsekkel.

Mielőtt megszabadulnál hosszú frizurádtól, mindenképpen érdemes kikérni egy profi fodrász véleményét, ugyanis a szakértők pontosan tudják, hogy mely arcformához milyen fazon passzol igazán. A frufru igazítása talán nem nagy ördöngösség otthon, ám a fenékig érő haj röviddé formálásához már elfér a szakszerű segítség, semmiképp nem érdemes otthon nekiállni a folyamatnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés