Pár évvel ezelőtt Úrsula Corberó tette igazán népszerűvé ezt a vágást, és most visszatért a trend! Kevés olyan rövid frizura akad, ami képes igazán nőies szintre emelni a mullet fazont, de a mixie beváltja ígéretét.

hirdetés

Ha a hetvenes években divatossá vált kócos mullet fazonra gondolunk, nem éppen a csábos jelző jut róla eszünkbe, ám a hosszított rövid frizura nagy utat tett meg mostanáig, és közben rengeteget formálódott, például olyan stílusmixek születtek belőle, mint a mixie.

A pixie-vágás jó alapnak bizonyul, ha kétféle fazont kíván ötvözni az ember, nem csoda, hogy az idei divatban az efféle frizurakombinációk futnak a legjobban. A shaggy pixie például hasonló vágástechnikán alapul, mint a mixie, ám az utóbbi nem szorítja háttérbe a mullet jellemzőit, csupán megszelídíti, nőiesebbé fazonírozza azt.

A nagy pénzrablás sztárja, Úrsula Corberó is kipróbálta ezt a vágást néhány évvel ezelőtt, hatására igencsak megugrott a merész stílusmix népszerűsége. A mullet pixie bevállalásához kell egy kis csibészes vagányság és határozottság, ám fényévekre jár az eredeti retró fazontól, annál jóval nőiesebb.

Képek: Juan Naharro Gimenez, Stefania D’Alessandro/Wirelmage/Getty Images.

Visszatért a hosszított rövid frizura: jön a nőies mixie!

A bájos mixie sokban hasonlít a mostanság felfutó shaggy pixie-re, mivel mindkettő sokoldalúan alakítható frizura, nem könnyű eldönteni, hogy melyikre essen a választás.

Ha félhosszú vagy hosszú hajból készül a rövid frizura, a mullet és a pixie ötvözéséből született mixie legfőbb előnye az lehet, hogy a nagy változás ellenére is többféleképpen viselhető. Bár a fazon hossza és struktúrája teljesen átalakul, nem kell lemondani a változatosságról, hiszen a beszárítás módjától függően más-más stílust hozhatsz ki belőle, sőt, akár még fel is tűzheted a hosszabbra hagyott tincseket.

Ez egy jól formázható fazon, elegáns frizurát is könnyedén rittyenthetsz belőle, és ideális azok számára, akiknek nem igazán egyenes, de nem is erősen hullámos a haja.

Ennél a frizurastílusnál könnyű megdobni a volument, a trükkös vágástechnikának köszönhetően pedig eleve irányt és tartást kapnak a szálak. A pimaszul kifelé kunkorodó tincsek kialakítása sem nagy ördöngösség, egy kis hajformázó kencével, illetve az ujjaid segítségével roppant egyszerűen belőheted a frizurádat.

A hátranyalt stílus szintén jól áll ennek a fazonnak, játszi könnyedséggel megidézheted a kilencvenes évek frizuradivatját. A kócos shaggy sikk ugyancsak kihozható belőle, akár hullámos, akár egyenes a hajad.

Bár a fejtetőn lévő rétegekre a koronavágás jellemző, ami megemeli a tincseket, magas homlok esetén sem előnytelen, mivel a kusza frufru úgy is kialakítható, hogy arányosabbá tegye az arcformát.

Kiemelt képek és cikkfotók: Juan Naharro Gimenez, Stefania D’Alessandro/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés