Naponta tapasztalom, hogy a hajszárítás, formázás és a különféle fixálók gyakori használata milyen mértékben képes károsítani még az alapvetően erős hajszálakat is, melyek gyakran a mindennapi terhelésnek köszönhetően veszítik el fényüket, vagy válnak élettelenné, pókhálóssá. A lestrapált, töredezett haj nem túl szép látvány, ráadásul kezelhetetlen is, viszont a napi frizurakészítési procedúrától is nehezen válik meg az ember lánya, hiszen senki nem szeret lapos, snassz séróval mászkálni. A My.Organics termékei kettős ígéretet tesznek: elsősorban, nem roncsolják a tincseket, sőt, igyekeznek helyreállítani azok meggyengült szerkezetét. Kíváncsian vártam az ötlépcsős hajkúrát!

hirdetés

Nem csak a vitaminhiány, vagy a hormonális változások miatt romolhat a haj állapota, leggyakrabban külső tényezők járulnak hozzá a szálak sérüléséhez. A legtöbb nő naponta formázza, vagy hőkezeli a tincseit, de az állandó festés, göndörítés, frizurakészítés sem tesz jót a hajkoronának, így megesik, hogy időnként kimerül, leharcolódik.

A károsodással járó hajproblémák megelőzhetőek, sőt, célzott kezelésekkel akár otthon is orvosolhatóak, ezért fontos a termékek tudatos összeválogatása. A tápláló hatóanyagok elősegítik a regenerálódást, beépülnek a hajszerkezetbe, ezáltal visszanyerhető a frizura selymes tapintása és rugalmassága, amennyiben nem belső folyamatok, háttérben meghúzódó betegségek okozzák a hajgondokat. Kipróbálásra kaptam a My.Organics termékcsaládját, mely ötlépcsős kúrával nyújt segítséget a töredezett, lestrapált frizurának.

A My.Organics természetes összetevői belülről táplálják a hajszerkezetet

A My.Organics termékek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, amelyek könnyedén beépülnek a hajszerkezetbe, és ott mélyen hidratálják a tincseket. A kencék bővelkednek tiszta olajokban, adalékanyagoktól mentesek, így igazán szép frizurát garantálnak. A termékcsalád sokféle hajápolóból áll, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább szimpatikusat, illetve akár egy egész kezelést el lehet végezni otthon, kényelmesen.

Hosszú hajjal rendelkezem, amit évek óta festetek, ezért viszonylag odafigyelek a frizurám megfelelő ápolására. Sajnos ez nem mindig jelenti azt, hogy tudatosan választanék hajápolót, hiszen könnyedén elcsábulok a sokat ígérő, feltűnő csomagolások láttán. A szőke festésem miatt rendszeresen használok hamvasító hatású sampont, ami kifejezetten szárító hatással bír. Ezen kívül különféle eszközökkel hullámosítom a hajam – hajsütővel, csavarókkal -, így a loboncom az utóbbi időben kifejezetten siralmas hatást keltett.

A hajmosásra sokszor kevés időm jut, és a hatóidőket sem szoktam megvárni. Bár mentségemre szóljon, odafigyelek a rendszeres hővédelemre – ezek a kencék szárítás, illetve göndörítés előtt sosem maradnak ki a rutinomból. Kerülöm a hajlakkot a ragacsos hatása miatt, ám ez nem jelenti azt, hogy kevésbé lennének károsodottak a tincseim. A My.Organics termékcsaládja kifejezetten száraz, roncsolt hajra lett kifejlesztve, és már az első alkalom után látványos változást idéz elő.

Ötlépcsős, hatékony otthoni kezelés a csodás hajkoronáért

A My.Organics hajmegújító, újjáépítő kezelése öt lépésből áll, és a termékek csupa értékes hatóanyagot tartalmaznak. Az első, és talán legfontosabb, hogy nincs bennük parabén, formaldehid és nátrium-lauril-szulfát. Ezek a káros anyagok sok esetben lerakódnak a hajszálakon, kiszárítják a fejbőrt, és felborítják a pH-értékét. A Goji termékcsalád esetében ettől nem kell tartani.

A folyamatot a My.Organics Goji Supreme névre keresztelt samponjával kezdtem, ami megnyitja a hajszerkezetet és előkészíti a szálakat a regeneráló anyagok bejutására. Még sosem használtam szulfátmentes sampont, így először kifejezetten furcsa volt, hogy nem habzik annyira, mint a többi készítmény. Ám ezt hamar megszoktam, így a második hajmosás alkalmával már gond nélkül el tudtam oszlatni a kencét. Leöblítés után a Goji Cupido regeneráló spray következett, amellyel alaposan befújtam a tincseimet, majd nagyjából 10 percig pihentettem a hajamon.

A hatóidő alatt az ásványi anyagok megfelelően beépülnek a hajszerkezetbe, ezáltal sokkal puhábbak, fényesebbek és egészségesebbek lesznek a tincsek. A spary-t nem kell lemosni, rögtön következhet a Goji Miracle Mask, aminek köszönhetően a roncsolt haj visszanyeri a hidratáltságát, rugalmasságát. Elképesztően könnyű, így nem nehezíti el a tincseket, és még szőkített frizurán is kifejti a hatását. Szintén 10 percig hagytam fenn, majd lemostam.

A kezelés utolsó előtti lépése a Goji Angel Potion. Ez egy balzsam, amit nem kell kiöblíteni. Egyenletesen eloszlattam a frizurámon, majd következett a szárítás. Formázás után a Goji Sublime Oil regenráló olajjal fejeződik be a folyamat, ami akár nedves hajra is felkerülhet. Hővédő hatással rendelkezik, védi a hajvégeket a töredezéstől, anélkül, hogy elnehezítené a frizurát.

A My.Organics kezelése elsőre kicsit hosszadalmasnak tűnhet, mégis megéri rászánni az időt. Már az első alkalom után sokkal selymesebb lett a frizurám, és a természetes fénye úgyszintén megmutatkozott. A szulfátmentes termékek nagyon jót tettek a eltöredezett, gyakran szöszös hajamnak, az elmúlt hetekben valósággal újjászületett a loboncom.

A hajápoló termékek halmozása tehát nem feltétlenül ártalmas, de érdemes egy termékcsalád tagjait alkalmazni egymás után, hiszen sok márka különös gondot fordít arra, hogy az egymás hatását erősítő termékeik kiegyenlítsék a fejbőr és a haj pH-értékét.

 

Nehezen zsírosodik a hajam, így viszonylag későn jelentkezik nálam az olajos bőrérzet. A tesztidőszak alatt sem mutatkozott hamarabb ez a bosszantó probléma. A kencék illata kifejezetten kellemes, ami csak még tovább növelte az irántuk érzett rajongásomat.

A hatóidőket nem mindig vártam meg teljesen pontosan, ettől függetlenül elképesztően látványos az eredmény. Sokkal erősebbek a tincseim, nem keltenek száraz hatást, és a tapintásuk kifejezetten kellemes. A rendszeres hővédelemnek köszönhetően a hajvégeim kevésbé töredezettek, ám még ezt a minimális szálkás hatást is megszüntették a My.Organics termékei.

Az elmúlt hetekben a Goji kezelés szinte teljesen beépült a rutinomba, hiszen valóban hasznos hatóanyagokat tartalmaznak a termékek, és szép, egészséges frizurát garantálnak. Érdemes minden hajmosás során alkalmazni a kencéket, így már rövid idő alatt látványos lesz az eredményük. Természetesen a rendszeres hővédelemről nem szabad elfeledkezni hajvasalás vagy göndörítés előtt.

A My.Organics termékei a Mia Usa American Beauty Boutique üzleteiben – a Westend földszintjén és a Marina Parton – vásárolhatóak meg, illetve a webshopjukon keresztül is megrendelhetőek. A hajápolók egyenként is kaphatóak, ám a valóban szép eredményért, érdemes megcsinálni egy kúrát.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek: Retikül. 

  • Megosztás:
hirdetés