A frizuratrendek gyakran visszanyúlnak a már jól bevált slágerfazonokhoz, melyek újragondolva kerülnek vissza a divat körforgásába. Az elmúlt hatvan év bővelkedett izgalmakban, a nosztalgikus irányzatoknak köszönhetően pedig ismét porondon vannak a kedvencek.

hirdetés

Jean-Louis David hatvan évvel ezelőtt nyitotta meg a népszerű fodrászszalonját Párizsban. A szakember mindig is megelőzte a korát, emellett remekül teljesítette a nők kéréseit, elvárásait. Az általa megálmodott hajfazonok tökéletesen illeszkedtek az adott korhoz, modernek, szexik és formabontóak. A Jean Louis David szalon most már Budapesten is várja a vendégeket merész, trendi, sikkes hajviseletekkel.

A frizuradivat a múltból inspirálódik a szezonban

A divat állandó körforgásának köszönhetően a frizuratrendek is állandóan mozgásban vannak. Időszakonként egyes variációk eltűnnek, háttérbe szorulnak, majd pár évtized múlva ismét felbukkannak, kicsit felkavarják a jól ismert fazonok uralta repertoárt. A szezonban a nosztalgikus vonal érvényesül a legjobban, ezért előtérbe kerülnek a hatvanas-hetvenes és a nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb kedvencei.

A hatvanas években fontos volt a hajtömeg, ezért a hajtőemelő készítmények lesznek a legjobb barátaink. A rövid fazon ismét ultramenő, ezzel nehéz hibázni. A lekerekített, ívelt frizurát kifelé szárították, ez még tovább növelte a volument és fokozta a nőiességet.

 

A nyolcvanas évekről rögtön a tupírozott, dauerolt hajcsodák jutnak az eszünkbe. Nos, ehhez nem tért vissza a divat, ám a nagy hajtömegről nem mondtak le a fodrászok. A megemelt hajtövek itt is érvényesülnek, így a göndör lobonc még vagányabb, merészebb, lazább hatást kelt.

 

A kilencvenes évek trendkavalkádjában a természetes hatású loknik voltak a legnépszerűbbek. A tömör, göndör fürtök reneszánszukat élik. A rafinált fazon rövid és hosszú hajból egyaránt elkészíthető, ám az igazán retró hatást a kurta tincsekkel érhető el. Hajsütővel készül el a legkönnyebben, a hajviselet teteje maradhat egyenes.

 

Az év fazonja is egy retró hajformázás, mely először a kilencvenes években volt porondon. A vizes hatású frizura most ismét visszatért, legutoljára 2000 környékén találkozhattunk vele. A fényesre igazított tincsek elképesztően merészek és vagányak egyben. Magukban hordozzák a hanyagságot, mégis tökéletesen illeszkednek a nagyvárosi nő stílusába. Rövid, fiús vágással, illetve oldalválasztékkal kombinálva lesz igazán ütős a végeredmény.

 

Ha pedig örök klasszikust keresel, ami mindig megállja a helyét, akkor próbáld ki a bobot. Minden formában sikkes, viselheted egyenesre szárítva vagy hullámosan. Frufruval egyaránt feldobhatod, esetleg a fodrász egy különleges festéssel teheti formabontóbbá.

 

Forrás: Jean Louis David Budapest. 

Képek: Jean Louis David Budapest. 

  • Megosztás: